Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Επιμένει στην τουρκοποίηση της Θράκης ο ΣΥΡΙΖΑ! Από την πίσω πόρτα η αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης

Με πρόταγμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Επιστρέφει ξανά στη Βουλή η τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης έπειτα από την αντίδραση των ΑΝ.ΕΛ, και κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο αρμόδιος υπουργός
Δικαιοσύνης, Στάυρος Κοντονής, μίλησε για θέματα «ελευθεριών», λέγοντας πως «Η Αριστερά δεν δικαιούται να κάνει πίσω σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν θα κάνει».
Μιλώντας στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτοφανείς καταστάσεις αφού για πρώτη φορά η αντιπολίτευση δηλώνει μεν ότι συμφωνεί, αλλά δεν ψηφίζει τελικά την τροπολογία καθαρά για μικροπολιτικούς λόγους. Αυτό συνιστά πολιτικό παραλογισμό. Θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, είχε υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη για τα ναρκωτικά».
Η εφημερίδα σε ρεπορτάζ της, επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, πρόθεση του Σ. Κοντονή είναι να φέρει εκ νέου την τροπολογία σε άλλο νομοσχέδιο, αφού πρώτα δοθεί χρόνος στα κόμματα να κατανοήσουν ότι δεν πρόκειται για διάταξη που θίγει τα εθνικά συμφέροντα. «Δεν θέλουμε να δημιουργούνται εντυπώσεις. Γι’ αυτό θεωρώ ότι ένα αναγκαίο χρονικό διάστημα θα καταστήσει σαφές προς όλους ότι η διάταξη δεν εμπεριέχει τίποτα δόλιο και, σε κάθε περίπτωση, οι διεθνείς Συνθήκες της χώρας είναι απολύτως δεσμευτικές για τα ελληνικά δικαστήρια», αναφέρει ο υπουργός.
Ωστόσο, η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει τον υπουργό Δικαιοσύνης. Στο καταστατικό της «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης αναφέρεται ότι σκοπός των μελών της είναι «η διάδοση των πνευματικών, κοινωνικών και θρησκευτικών μεταρρυθμίσεων, των προελθουσών εκ της τουρκικής μεταπολιτεύσεως» και ειδικότερα: «Σκοπός μας είναι η Δυτική Θράκη να παραμείνει στα τουρκικά χέρια σαν ενιαίο σύνολο και σε κατάλληλο χρόνο και ευκαιρία να ενωθεί με την Μητέρα Πατρίδα. Εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε την απαλλοτρίωση του τουρκικού αυτού τμήματος. Οι δυτικοθρακιώτες αδελφοί μας, σε πρώτο βήμα, πρέπει να αγωνιστούν για να κερδίσουν την ανεξαρτησία και αυτονομία της Δυτικής Θράκης».
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις