Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017

«Μοίρα μου, όμορφη Θεά, αιώνια πλανεύτρα…»


«Μοίρα μου, όμορφη Θεά, αιώνια πλανεύτρα…»

Το μιούζικαλ «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» στο Βεάκειο

Το πρωτοπόρο Ελληνικό μιούζικαλ «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ», μετά την ενθουσιώδη υποδοχή του από το κοινό και την επιτυχημένη πορεία του σε μουσικοθεατρικές σκηνές της Αθήνας, επανέρχεται με τη σύμπραξη της Λυρικής Σκηνής Κύπρου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά την ΤΡΙΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 στις 21.00 σε μια ξεχωριστή παράσταση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα! 

 


Συγγραφέας του λιμπρέτου και του ομότιτλου βιβλίου λογοτεχνίας (Εκδόσεις ΝΟΗΣΗ) είναι η Μάνια Βλαχογιάννη, χαρισματική crossover ερμηνεύτρια με διεθνείς δισκογραφικές κυκλοφορίες, μουσικός και ηθοποιός. Μέσα από μια σαγηνευτική ιστορία αγάπης με φόντο την παραμυθένια και μυστηριώδη Ανατολή και έναν εξαιρετικά πλούσιο, ποιητικό τρόπο γραφής, στέλνει το μήνυμα της τόλμης να ακολουθήσουμε πιστά τα ιδανικά μας στην αέναη αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.
Ο εμπνευσμένος Έλληνας συνθέτης Balsam7teen, έχοντας στο δυναμικό του πολυάριθμα τραγούδια, μελοποιημένη ποίηση, δισκογραφικές συνεργασίες και θεατρική μουσική, συνέθεσε 34 μουσικά θέματα για το «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» συνδυάζοντας αριστουργηματικά το κλασσικό στοιχείο με τη ροκ όπερα και τις ανατολίτικες jazz μελωδίες.
Η Μάνια Βλαχογιάννη και ο Balsam7teen δεν σταμάτησαν στη δημιουργία ενός «κλασσικού» μιούζικαλ. Τόλμησαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και να ενσωματώσουν στη δομή του έργου στοιχεία λυρικού χοροδράματος, δημιουργώντας ένα λαμπερό μουσικοθεατρικό έργο με ένα ιδιαίτερο και μοναδικό στο είδος του καλλιτεχνικό ύφος.
Μετά από επιτυχημένες παραστάσεις, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος στον ΙΑΝΟ, Θέατρο Pierce, Δημοτικά Θέατρα και Πολυχώρους Τέχνης της Αθήνας και τη μετάδοση του από
Δημοτικά Ραδιόφωνα, το 3ο Πρόγραμμα και περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, το «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» έρχεται στο Βεάκειο για μία και μοναδική
παράσταση με τη συμμετοχή καλλιτεχνών της Λυρικής Σκηνής Κύπρου με επικεφαλής την Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Λ.Σ.Κ., διεθνώς καταξιωμένη σοπράνο Ιόλη Μουστερή.
Στα πλαίσια της βραδιάς και με την ευκαιρία της συνεργασίας λυρικών καλλιτεχνών Ελλάδας  - Κύπρου, μετά την παράσταση θα ακολουθήσει τιμητική βράβευση της Ιόλης Μουστερή για την προσφορά της στα καλλιτεχνικά δρώμενα των δύο χωρών. Τη βράβευση θα προλογίσει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ και θεατρολόγος Βίκυ Τσιανίκα.
Η βραδιά έχει παράλληλα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς ένα τμήμα των εσόδων θα διατεθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο «Φροντίδα» για άτομα με εγκεφαλική παράλυση.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Όμιλος για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, ο Σύλλογος «Φροντίδα» και η συγγραφέας του έργου.
Ερμηνεύουν:
Σαχριμάν: Σταύρος Σαλαμπασόπουλος,
Ναλιμάρ: Λίλα Σταθοπούλου (χορός) -  Σμαράγδα Βαγγελή (τραγούδι)
Σαρανσίλ: Μάνια Βλαχογιάννη,
Θεά Μοίρα: Ιόλη Μουστερή(Λ.Σ.Κ.)
Ισραφέλ: Βασίλης Ασημακόπουλος,
Σαγκάρ: Μάριος Ανδρέου(Λ.Σ.Κ.)
Το τραγούδι της έναρξης ερμηνεύει η Μαριάννα Κουκουτσάκη
Αφηγητής: Γιάννης Δεγαΐτης


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις