Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Γέρων Εφραίμ: «Ι.Καποδίστριας ο Ηγιασμένος Κυβερνήτης»

Σε διάλεξη στο Λονδίνο (22-9-2017) παρευρέθηκε ο Άγιος Δικαίος της Ιεράς Σκήτης Αγίου Ανδρέα Αγίου Όρους Γέρων Εφραίμ, προσκεκλημένος στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μ.Βρετανίας με τη στήριξη του Ελληνικού Κέντρου Λονδίνου. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Ελληνικού Κέντρου Λονδίνου είχε ως κεντρικό ομιλητή τον συγγραφέα κ.Ιωάννη Κορνιλάκη με θέμα τον Μέγα Κωνσταντίνο και τον Ιωάννη Καποδίστρια.
Τον λόγο πήρε στην αρχή της εκδήλωσης ο Γέρων Εφραίμ, όπου κατέφθασε στη Βρετανική πρωτεύουσα ειδικά για αυτή την εκδήλωση και όπως πάντα, απολαυστικός στο λόγο του, εξήρε αυτή την προσπάθεια ανάδειξης των προτύπων του Μ.Κωνσταντίνου και Ι.Καποδίστρια.
Ο Γέρων Εφραίμ αναφέρθηκε στον Άγιο Μέγα Κωνσταντίνο και τη μοναδική ηγετική φυσιογνωμία του, που χρωστά πολλά, όπως είπε, στην μητέρα του την Αγία Ελένη.
Ο Γέρων Εφραίμ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Ι.Καποδίστριας είναι μοναδικός ευσεβέστατος και ανεπανάληπτος και πλέον ο καιρός ωρίμασε πανορθοδόξως, γιατί στη συνείδηση πολλών ο Έλληνας Κυβερνήτης απολαμβάνει τιμή Αγιασμένου ανθρώπου και όχι μόνο σεσωσμένου.

Η μοναδική ομιλία του Γέροντα Εφραίμ στο ακόλουθο βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις