Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Έλληνας βετεράνος κηδεύεται με στρατιωτικές τιμές στην Τουρκία

Ο Ηλίας Πανάγος που έλαβε μέρος στον πόλεμο των συμμάχων στην Κορέα με τα τουρκικά στρατεύματα πέθανε σε ηλικία 86 ετών.


Ένας από τους Έλληνες που έλαβε μέρος στον πόλεμο της Κορέας στις τάξεις του τουρκικού στρατού, ο Ηλίας Πανάγος κηδεύτηκε στην Ίμβρο με στρατιωτικές τιμές. Ο 86χρονος Έλληνας που άφησε την τελευταία του πνοή από φυσικά αίτια σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, κηδεύτηκε στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στο τούρκικο νησί, με στρατιώτες να μεταφέρουν το φέρετρο στο χώρο τέλεσης της λειτουργίας.

Ο μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος Δραγούνης χοροστάτησε της τελετής, στην οποία παραβρέθηκαν ο κυβερνήτης του νησιού Ορχάν Ταβλί, ο δήμαρχος της περιοχής, καθώς και ο Συνταγματάρχης και γενικός διοικητής της επαρχίας, Νετσμί Ιντσέ και άλλοι εκπρόσωποι του τουρκικού στρατού.



Ο Πανάγος, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, βρέθηκε στο μέτωπο της Κορέας, ως μέλος των στρατευμάτων της Τουρκίας και επέστρεψε στη γενέτειρά του ως βετεράνος. Η Τουρκία συμμετείχε στις συμμαχικές δυνάμεις που με ηγέτιδα την Αμερική πολέμησαν στην Κορέα μεταξύ 1950 και 1953.


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις