Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα κριθεί η ονομασία των Σκοπίων;

Το σχέδιο των Σκοπιανών και η ελληνική «απάντηση»
Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θέλουν να στείλουν το θέμα της ονομασίας οι Σκοπιανοί προσπαθώντας να παγιδεύσουν την Ελλάδα σε δικαστικό αγώνα
προσδοκώντας μια υποχώρηση στις μελλοντικές συναντήσεις. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η γειτονική χώρα έχει αφήσει επίτηδες να διαρρεύσει το σχέδιο για προσφυγή στο Δικαστήριο σε περίπτωση που η χώρα μας συνεχίσει να αρνείται να συναινέσει στην ένταξή της στο NATO με την προσωρινή ονομασία FYROM.
Μάλιστα, η σκοπιανή κυβέρνηση έχει αναθέσει στους νομικούς συμβούλους της να συντάξουν τον φάκελο προσφυγής, ώστε να είναι έτοιμος να κατατεθεί στο άμεσο προσεχές διάστημα. Η ιδέα της δικαστικής διεξόδου στο ζήτημα της ονομασίας δεν είναι καινούργια, καθώς παρόμοια πρωτοβουλία είχε κινήσει και ο πρώην πρωθυπουργός Ν. Γκρουέφσκι.
Ωστόσο, η ελληνική απάντηση ήταν σύντομη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», οι ειδικοί σύμβουλοι του ΥΠΕΞ περιμένουν το «πράσινο φως» από τον Νίκο Κοτζιά, προκειμένου να στείλουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έναν μεγάλο φάκελο με όλες τις παραβάσεις στις οποίες έχουν προβεί τα Σκόπια, όσον αφορά την τήρηση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που υπεγράφη το 1995 μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της αντίστοιχης σκοπιανής κυβέρνησης.
Για να προχωρήσει όμως το ζήτημα ο υπουργός Εξωτερικών αναμένει την έγκριση από τον Πρωθυπουργό, που, σύμφωνα με όσα λέγονται από πληροφορίες, συμφωνεί μεν με μια τέτοια κίνηση, αλλά θέλει να ορίσει ο ίδιος τη χρονική συγκυρία που θα γίνει.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις