Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Ο φόρος αίματος των εργαζομένων!


Ο φόρος αίματος των εργαζομένων!

Ο Αύγουστος «έφυγε» αλλά οι μνήμες των εργαζομένων που έχασαν τις ζωές τους μέσα στο καλοκαίρι δεν θα αφήσουμε να «σβήσουν»

 


Ο Αύγουστος τελείωσε με την κυβέρνηση να «πανηγυρίζει» για τις δήθεν επιτυχίες της και τα μνημονιακά κόμματα της Αντιπολίτευσης να σιγοντάρουν, επιχειρώντας να «σβήσουν» επικοινωνιακά ένα δραματικό γεγονός. Όμως, η Λαϊκή Ενότητα δεν ξεχνά ότι μέσα στον πιο θερμό μήνα του καλοκαιριού, 11 εργαζόμενοι έχασαν τις ζωές τους, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα. Συνολικά, μέσα σε μόλις δύο μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο), τουλάχιστον 17 άνθρωποι, απασχολούμενοι για ένα «μεροκάματο του τρόμου» πέθαναν εν ώρα εργασίας.
Όμως, τίποτα δεν φαίνεται ικανό να συγκινήσει τους κυβερνώντες και το σύνολο των πολιτικών φιλομνημονιακών φορέων. Τόσο οι μεν, όσο και οι δε ακολουθούν την τακτική του: «Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω».
Από τη μια πλευρά η κυβέρνηση παρουσιάζει τάχα νομοσχέδια για το... «καλό» των εργαζομένων και από την άλλη, η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα της Αντιπολίτευσης ασκούν, δήθεν, φιλεργατική ρητορική. Η αλήθεια, όμως, δεν μπορεί να καλυφθεί με επικοινωνιακά τρικ και «κορώνες» βγαλμένες από τις ομιλίες του Μαυρογιαλούρου.
Ο «φόρος αίματος» των εργαζομένων αυξάνεται συνεχώς. Μέσα στο καλοκαίρι θρηνήσαμε την απώλεια 17 εργαζομένων και όπως όλα δείχνουν, η λίστα των εργατικών δυστυχημάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται.
Ο ελληνικός λαός οφείλει να πει ξανά «ΟΧΙ» στις θανατηφόρες για τους εργαζομένους λογικές και τις ασκούμενες, δηλητηριώδεις για την πλειονότητα της κοινωνίας μνημονιακές πολιτικές. Τώρα που το καλοκαίρι τελειώνει, όχι μόνο δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους συναδέλφους μας που χάθηκαν ενώ εργάζονταν, αλλά πρέπει να κρατήσουμε ζωντανές τις μνήμες τους και να μετατρέψουμε τις θυσίες τους σε «φάρο» αντίστασης για την ανατροπή των μνημονίων, κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας, επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, τη συγκρότηση και εφαρμογή ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας για την οριστική έξοδο από την κρίση και την αντιμετώπιση της ανεργίας και της εξευτελιστικά αμειβόμενης εργασίας.
Ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονίων συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, αρχής γενομένης από το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου. Θα είμαστε όλες και όλοι εκεί για να στείλουμε ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας και της καταβαράθρωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, που κάθε μήνα αυξάνουν όλο και περισσότερο τη μελανή λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις