Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Διπλό στοπ της Δικαιοσύνης στους έχοντες “συνδικαλιστικές ανησυχίες” στις ΕΔ

Την ώρα που οι στρατιωτικοί συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και να βρίσκονται διαρκώς προ δυσάρεστων εκπλήξεων ,όπως πρόσφατα με το νομοσχέδιο Αχτσιόγλου,
κάποιοι επιμένουν να προτάσσουν ανύπαρκτα ζητήματα περί “συνδικαλιστικών” ανησυχιών που έχουν. Εξώδικα επί εξωδίκων και δικαστικές διαμάχες που δίνουν την αίσθηση ότι στο χώρο των στρατιωτικών υπάρχει διαχασμός και …συνδικαλιστική σύρραξη!!! Δεν υπάρχει τίποτα από τα δύο…

Η προσπάθεια ορισμένων να παρουσιάσουν αυτή τη στρεβλή εικόνα υπέστη σήμερα ένα μικρό “στραπάτσο” εντός δικαστικής αιθούσης. Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε όσα επιζητούσαν κάποιοι για να “φουντώσουν” ξανά σενάρια και προσδοκίες…

Η ΠΟΕΣ σε ανακοίνωσή της ενημερώνει για τις αποφάσεις που έλαβε σήμερα το Πρωτοδικείο Αθηνών:

Από το έτος 2004, μόλις στα πρώτα βήματα της συλλογικής εκπροσώπησης των εν ενεργεία στρατιωτικών, εκτός των άλλων διεκδικήσεων, θέλαμε να χτίσουμε γερές βάσεις στη συλλογική έκφρασή μας, παρά τις προσπάθειες ορισμένων που με επικοινωνιακές πομφόλυγες και διαδικαστικά τεχνάσματα, έθεταν διαρκώς εμπόδια στον κοινό στόχο.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι, για να φτάσουμε στη δικαίωση πολλών από τις προσπάθειες μας, που κατέληξαν να θεσμοθετηθούν ως νόμοι του κράτους, από την Πολιτεία. Άγνωστο για τους πολλούς, γνωστό σε εμάς, παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα, μια ασυνήθιστη επικοινωνιακή εκστρατεία, κενού περιεχομένου, σε βάρος της Ομοσπονδίας μας. Δεν πτοούμαστε όμως. Το ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί.

Σήμερα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, εκδικάστηκαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών, δύο (2) από τα πολλά δικαστήρια στα οποία υποβάλλει η «ψευδεπίγραφη» Ομοσπονδία την Ομοσπονδία μας.

Το πρώτο δικαστήριο αφορούσε στην πιεστική εγγραφή στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρει-ας Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Α.) είκοσι τεσσάρων (24) στρατιωτικών, υπηρετούντων στην Πολεμική Αεροπορία. Για την ιστορία, οι συνάδελφοί μας αυτοί ενεγράφησαν προσωρινώς στην Ε.Σ.ΠΕ.Α., μετά από προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Κατά τη σημερινή δικάσιμο (18.9.2017) όμως, εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου και παραιτήθηκαν από τη συνέχιση της υπόθεσης, προφανώς γνωρίζοντας ότι η απόφαση του Δικαστηρίου δε θα τους δικαίωνε.

Το δεύτερο δικαστήριο αφορούσε σε ανακοπή της «ψευδεπίγραφης» Ομοσπονδίας σε βάρος της Ομοσπονδίας μας. Η Ομοσπονδία μας εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου και ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης, προκειμένου να συνεκδικαστεί με την ανακοπή που ασκήσαμε σε βάρος της «ψευδεπίγραφης» Ομοσπονδίας. Υπήρξε έντονη και πιεστική αντίδραση από μεριάς των αντιδίκων μας, αλλά τα επιχειρήματα που προέβαλλαν, δεν έπεισαν τελικά το δικαστήριο, που έκανε δεκτή την πρόταση της Ομοσπονδίας μας για συνεκδίκαση των δυο ανακοπών.

Ξεπερνώντας τα εμπόδια, που για τους δικούς τους λόγους βάζουν κάποιοι, δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι, παραμένουμε σταθεροί στα βήματά μας, θέλοντας να ισχυροποιήσουμε τη συλλογική έκφραση των εστιάζοντας στην προσπάθεια για την ανάδειξη και επίλυση χρόνιων προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις