Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Στο Πειθαρχικό ο δικαστικός επιμελητής Παναγόπουλος…!


Στο Πειθαρχικό ο δικαστικός επιμελητής Παναγόπουλος…!

Τζούλια Λιακοπούλου

Οι σύγχρονοι Γερμανοτσολιάδες - συνεργάτες των δανειστών και των νενέκων που μας κυβερνάνε - αισθάνονται τόσο ισχυροί που βγαίνουν και σε βίντεο μετά από κατάσχεση για να πανηγυρίσουν που έδωσαν ένα μαγαζί σε αμερικανικό fund.


Ο εν λόγω κύριος Παναγόπουλος Ιωάννης, δικαστικός επιμελητής, στην εταιρία ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, είναι γραμματέας των δικαστικών επιμελητών των ΑΝΕΛ, άνθρωπος του Βασιλάκη προέδρου των Συμβολαιογράφων του Πειραιά και κολλητός του Σιούφα! Η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος καταδικάζει την συμπεριφορά του! Δεν είχε αρμοδιότητα στο Ρέθυμνο!
Ο φάκελός του πάει στον εισαγγελέα!
Ξεκάθαρη θέση καταδίκης των όσων ανέφερε στο «διάγγελμά του…» ο δικαστικός επιμελητής της Αθήνας ο οποίος, εκτέλεσε την κατάσχεση επιχείρησης στο Ρέθυμνο, παίρνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας.
Μάλιστα εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι ο εν λόγω δικαστικός επιμελητής δεν μπορεί να ενεργήσει πράξεις στην Κρήτη , παρά μόνο στην περιφέρεια του Εφετείου Αθηνών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

«Με αφορμή την διακίνηση στο διαδίκτυο ενός βίντεο, στο οποίο γνωστός αθηναίος συνάδελφός μας (δικαστικός επιμελητής), μετά το πέρας κάποιας αναγκαστικής εκτέλεσης στο Ρέθυμνο της Κρήτης κάνει... απαράδεκτες δηλώσεις, κρίνοντας άκομψα τον "οφειλέτη" και τους "συμπαραστάτες" του, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
Ο δικαστικός επιμελητής είναι όργανο τόσο της επίδοσης δικογράφων όσο και της εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων, κάνοντας ευσυνείδητα την δουλειά του, ΝΟΜΙΜΑ, ΑΠΡΟΣΩΠΑ, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ εκάστης πλευράς. Δεν κρίνει, δεν σχολιάζει, δεν κάνει τηλεοπτικό σόου. Ο ρόλος του είναι καθαρά και αυστηρά θεσμικός. Προσπαθεί δε, όσο μπορεί, να διευκολύνει τα πράγματα. Να μην τα εκτραχύνει, όσο το δυνατόν. Επί πλέον ο δικαστικός επιμελητής έχει εδαφική αρμοδιότητα τα όρια αρμοδιότητας του Εφετείου όπου είναι διορισμένος. Ένας Αθηναίος ή ένας Πειραιώτης δεν μπορεί να ενεργήσει πράξεις π.χ. στην Κρήτη ή στην Θράκη.

Ως αρμόδιο συνδικαλιστικό - θεσμικό όργανο του κλάδου, δηλώνουμε ότι ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου συναδέλφου, καθώς και παρόμοιες συμπεριφορές από συναδέλφους. Χαρακτηρισμοί, όπως αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν από το μέλος μας αφορούν και εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο. Δεν θεωρούμε κανένα Έλληνα Πολίτη "απόστημα" "άπλυτο" κ.λ.π. Δεν ασκούμε κανενός είδους πολιτική. Η λαϊκή αγωνία έστω και εκδηλωνόμενη υπερβολικά, είναι και δική μας αγωνία, μέσα σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Διότι η μοίρα μας είναι κοινή. Οι αποφάσεις που εκτελούμε, με δυσκολία ενίοτε, έχουν ήδη κρίνει την όποια αντιδικία στο δικαστήριο. Εμείς ως αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί τις υλοποιούμε. Φροντίζοντας εν σιωπή να τηρηθούν τα νόμιμα, σεβόμενοι την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσωπικότητα. Να μη θιγεί καθ' υπέρβαση ούτε ο επισπεύδων ούτε ο καθ' ου. Δεν είμαστε εκδικητές, ούτε υπέρμαχοι κανενός. Εκτελούμε τις αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων. Είμαστε απλώς δικαστικοί επιμελητές.
Τα αρμόδια θεσμικά μας όργανα εκφράζουν τη βαθειά τους λύπη για την ανάρμοστη συμπεριφορά όσων εξ' ημών (μελών μας) παρεκτρέπονται και βεβαιώνουμε την Κοινωνία ότι θα λάβουμε κάθε πρόσφορο μέτρο για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου, με βάση το πειθαρχικό δίκαιο που διαθέτουμε. Να είναι όλοι σίγουροι και ήσυχοι!".
Για δε τον συγκεκριμένο συνάδελφο θα συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου του Εφετείου Αθηνών, που είναι μέλος, για να αναθέσει την υπόθεση για τον πειθαρχικό του έλεγχο.

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Μήτσης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις