Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ελληνική εκκλησία απαγόρευσε στους μοναχούς του Άθωνα να κατεβαίνουν από το βουνό χωρίς άδεια

© RIA Novosti / Vladimir Fedorenko Ελλάδα. Άγιο Όρος.
ΜΟΣΧΑ, 20 Σεπτεμβρίου  – RIA Novosti. Η Ιερά Σύνοδος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέδωσε διάταγμα που απαγόρευε τους μοναχούς του Αγίου Όρους να
διδάσκουν  κάτω από το βουνό χωρίς άδεια, σύμφωνα με την πύλη «Ρωσικό  Όρος.» [1]
«Η Σύνοδος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέδωσε διάταγμα» Περί ιερής δράσης στο κανονικό έδαφος της Ελληνικής Εκκλησίας», σύμφωνα με την οποία  για τους  ηγούμενους  και μοναχούς  του Αγίου Όρους η  διαμονή΄τους  στις μητροπόλεις  στην Ελλάδα και το να  συμμετέχουν σε θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις των ενοριών, με  ομιλίες κηρύγματα και διαλέξεις από τώρα θα είναι δυνατή μόνο με η γραπτή άδεια της Συνόδου «, ανέφερε η δήλωση.
Η απόφαση αυτή εξόργισε τους μοναχούς του Αγίου Όρους, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς δεν υπακούουν στην Ελληνική Εκκλησία και το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
Ιεράρχης μιας από τις μητροπόλεις των «Νέων Χωρών» στην Ελλάδα, ονομαστικά υπό τη δικαιοδοσία του Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης, σε μια συνέντευξη με το Ελληνικό  πρακτορείο ειδήσεων Romfea.gr χαρακτήρισε την  απόφαση «απαράδεκτη» και είπε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιδείνωση  των σχέσεων μεταξύ  της  εκκλησίας.
«Αγιορείτες είναι υπό τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, γιατί θα πρέπει να ζητήσουν άδεια από την Ιερά Σύνοδο της Ελληνικής Εκκλησίας;» – είπε βρισκόμενος σε αμηχανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις