Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Οι ΗΠΑ δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την καταστροφή χημικών όπλων, δήλωσε ο Πούτιν

© RIA News / Μιχαήλ Κλιμεντέφ
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο βίντεο της διάσκεψης κατά την οποία ο ίδιος έδωσε εντολή να καταστραφεί και το τελευταίο χημικό πυρομαχικό  στην Ρωσική Ομοσπονδία 27 Σεπτεμβρίου 2017

Novo Ogarevo, 27 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Οι ΗΠΑ δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους για την καταστροφή χημικών όπλων και το ανέβαλαν  τρεις φορές, επικαλούμενες  την έλλειψη κονδυλίων. Ωστόσο, η Ρωσία αναμένει ότι η Αμερική και άλλες χώρες θα εκπληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις τους  βάσει των  διεθνών συμφωνιών, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
‘Όπως γνωρίζετε, οι μεγαλύτεροι κάτοχοι χημικών όπλων ήταν μόνο η Ρωσία και εξακολουθούν να είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες, δυστυχώς, δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την καταστροφή χημικών όπλων, έχοντας αναβάλλει  ήδη τρεις φορές την εκκαθάρισή τους , με το πρόσχημα της έλλειψης του απαιτούμενου ποσού των κονδυλίων του προϋπολογισμού », – δήλωσε ο Πούτιν.
‘Αυτό , ειλικρινά, ακούγεται περίεργο, αλλά εντάξει, αναμένουμε ότι οι Η.Π.Α., όπως και άλλες χώρες, θα εκπληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις τους  βάσει διεθνών συμφωνιών’, – κατέληξε.
Η Σύμβαση για την απαγόρευση των χημικών όπλων  (CPEC 1993, που ισχύει από το 1997) περιλαμβάνει την εξάλειψη των υφιστάμενων χημικών όπλων (τα μεγαλύτερα αποθέματα ήταν στη Ρωσία) και απαγορεύεται η παραγωγή τους  στο μέλλον. Η Συνέλευση συγκεντρώνει όλες τις χώρες του κόσμου, εκτός από έξι κράτη της Αφρικής και της Ασίας (κοντά στην Ευρώπη  είναι η Αίγυπτος και το Ισραήλ). Για την εκτέλεση της συμφωνίας παρακολουθεί  η οργάνωση για την απαγόρευση των χημικών όπλων (OPCW).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις