Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ CYBORG (Βίντεο)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Μια ομάδα ερευνητών επιστημόνων εργάζεται εδώ και καιρό στο να πετύχει την άμεση σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο διότι αυτοί οι επιστήμονες δεν έχουν την δυνατότητα πέραν από τις φυσιολογικές λειτουργίες ενός φυσιολογικού εγκεφάλου να υπεισέρθουν σε πεδία συνειδήσεως. Παρόλα αυτά έχουν προχωρήσει στην κατασκευή του συστήματος «Brainternet», το οποίο οδηγεί τον άνθρωπο στο να γίνει ένα απολύτως ελεγχόμενο Cyborg.
Το αδέξιο όνομα «Brainternet» είναι εδώ! Μια ομάδα ερευνητών στο πανεπιστήμιο Wits στο Γιοχάνεσμπουργκ έχει βγει από το φανταχτερό πουθενά και συνδέει άμεσα έναν ανθρώπινο εγκέφαλο με το Διαδίκτυο για πρώτη φορά.
Η σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με έναν βασικό υπολογιστή δεν είναι τόσο εύκολη.
Αυτό το σύστημα είναι ένα είδος εγκεφαλογραφήματος που συνδέει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με έναν υπολογιστή ο οποίος παίρνει έξωθεν εντολές.
Το σύστημα αυτό διαφημίζεται στο ότι προσφέρει τις δυνατότητες στο να αξιοποιηθεί ολόκληρος ο εγκέφαλος, να θυμάται λησμονημένες εμπειρίες κ. λ. π. » λέει ο Pantanowitz, καθηγητής παθολογίας και βιομετρικής πληροφορίας.
Στην πραγματικότητα ώμος δημιουργεί ένα ανθρώπινο ανδρείκελο το οποίο με το πάτημα ενός πλήκτρου μπορούν ακόμα και να το θανατώσουν.
Ήδη  ο τρόπος της ζωής μας έχει σχεδόν πλήρως τεχνολογηκοποιηθεί δηλαδή , είμαστε ήδη από πολλές απόψεις cyborgs που εξαρτώνται από το Διαδίκτυο και την τεχνητή νοημοσύνη.
Συνδυάζοντας τον εγκέφαλό μας με ένα online «σμήνος από σκέψεις» μπορεί τελικά να αποδειχθεί ο πιο αποτελεσματικός τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν πληροφορίες καθώς και να τις μεταφέρουν, αλλά αυτό υποθάλπει την παρακολούθηση και καταργεί την ιδιωτική μας ταυτότητα.
Ο καλλιτέχης Neil Harbisson γεννήθηκε με πλήρη αχρωματοψία και βλέπει τον κόσμο σε κλίμακα του γκρι. Παρόλο όμως που ο Νέιλ δεν μπορεί να δει χρώματα, μπορεί να τα «αισθανθεί» καθώς ο ίδιος είναι ένα cyborg που «ακούει» χρώματα.
Το 2004, ο Νέιλ κατάφερε να πείσει έναν γιατρό να εμφυτέψει στο κρανίο του μια κεραία που εντοπίζει και μεταφέρει χρώματα στους αντίστοιχους τόνους, επιτρέποντας έτσι στον Νέιλ να ακούει το χρώμα μέσα από αγωγιμότητα των οστών. Ο ίδιος το θεωρεί σαν ένα καινούργιο μέλος του σώματός του.
Όπως ισχυρίζεται, αυτό είναι ένα μόνιμο εμφύτευμα και δεν υπάρχει κανένας τρόπος αφαίρεσης του.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
nikosxeiladakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις