Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

«ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΓΙΑΤΙ… ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥ»!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
Κανένας, ακόμα και η Βαγδάτη, δεν θα τολμήσει να μας επιτεθεί ανοιχτά γιατί οι συνέπειες θα είναι πολύ σκληρές και εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε
επιθετική ενέργεια σε βάρος μας, δήλωσε ο Κούρδος στρατηγός, Şirvan Barzani, αρχηγός των στρατιωτικών δυνάμεων του Κουρδιστάν του Βορείου Ιράκ, που μετά το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου προχωρεί προς την πλήρη και οριστική ανεξαρτησία του.
Ο Κούρδος στρατηγός τόνισε πως οι Κούρδοι δεν επιδιώκουν αν αντιπαραταχτούν με καμία γειτονική χώρα και θέλουν να διατηρήσουν τις καλές σχέσεις, αν όμως δεχτούν επίθεση θα αμυνθούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το Κιρκούκ, που διεκδικούν και οι Τουρκομάνοι, είναι ιστορικά μια κουρδική περιοχή και θα παραμείνει στο μεγάλο Κουρδιστάν.
Ιδιαίτερα για την Τουρκία ανέφερε πως δεν συμφέρει ούτε τους Κούρδους ούτε την Άγκυρα να διακοπούν οι σχέσεις τους, γιατί υπάρχουν πολλά οικονομικά συμφέροντα και των δυο πλευρών που θα πληγούν ανεπανόρθωτα με ζημιές πολλά δισεκατομμύρια δολάρια και για την Τουρκία.
Παράλληλα αποκάλυψε ότι πριν από δυο μήνες είχαν συνομιλίες με τον ίδιο τον Ερντογάν, στον οποίο είχαν αποκαλύψει τα σχέδια τους για το δημοψήφισμα και είχαν ξεκαθαρίσει την θέση τους χωρίς να θέλουν να βλάψουν τις σχέσεις του με την Τουρκία.
Γεγονός είναι ότι παρά τις έντονες απειλές από την Άγκυρα και τις μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στην μεθόριο με την κουρδική περιοχή του Ιράκ, θεωρείται πολύ δύσκολο από την Άγκυρα να προχωρήσει ακόμα και με συνεργασία με την Βαγδάτη σε ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση κατά των Κούρδων.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις