Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

DRAGON-17: ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Περίπου 17.000 στρατιώτες και 3.500 οχήματα συμμετέχουν σε μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις, με την ονομασία “DRAGON-17” που ξεκίνησαν την Τετάρτη στην Πολωνία.

Η τελετή έναρξης των μεγαλύτερων στρατιωτικών ασκήσεων στην Πολωνία, που ονομάστηκαν “DRAGON-17”, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Τετάρτη στο γήπεδο Zegrze κοντά στη Βαρσοβία.
Σύμφωνα με το πολωνικό υπουργείο Άμυνας, περίπου 17.000 στρατιώτες και 3.500 οχήματα θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.
Εκτός από τους στρατιώτες της χώρας, συμμάχους του Πολωνικού ΝΑΤΟ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Λιθουανία, τη Λετονία, Το Βασίλειο, η Γερμανία, η Σλοβακία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, καθώς και η Γεωργία και η Ουκρανία που επιδιώκουν να ενταχθούν στη συμμαχία, θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις.
“Όλα τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων θα συμμετάσχουν σε αυτές τις ασκήσεις, ενώ θα ασκηθεί συντονισμός και συνεργασία με το Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.Τα στρατιωτικά στρατεύματα που συμμετέχουν στις ασκήσεις για πρώτη φορά θα υπερασπιστούν τους διαδρόμους και θα λειτουργήσουν ως τμήματα που υποστηρίζουν τις ενέργειες των άλλων στρατευμάτων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας, Μίχαλ Ντρουρτσίκ.
Οι ασκήσεις DRAGON-17 συμπίπτουν εν μέρει με τις συνεχιζόμενες στρατηγικές στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας-Λευκορωσίας Zapad-2017 που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα και πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέχρι την Τετάρτη.
thinknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις