Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Drone της RAF εξολοθρεύει σκοπευτή του Ισλαμικού Κράτους, ματαιώνοντας δημόσια εκτέλεση

Την σοκαριστική στιγμή που ένα drone, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της βρετανικής αεροπορίας RAF, το οποίο χειρίζονται αξιωματικοί από το Λίνκολνσάιρ της Αγγλίας, εκτελεί έναν ελεύθερο σκοπευτή των τζιχαντιστών στην Συρία,
ματαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο μια δημόσια εκτέλεση του Ισλαμικού Κράτους, κατέγραψε η κάμερα του ίδιου του αεροσκάφους.
Σε μια πολύ σπάνια κίνηση, η RAF έδωσε το βίντεο – ντοκουμέντο στην δημοσιότητα, τονίζοντας πως με την ενέργειά της αυτή απέτρεψε μια δημόσια εκτέλεση που θα γινόταν από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι παράλληλα με την απειλή όπλων, υποχρέωναν πολίτες να την παρακολουθήσουν.
Το drone εξαπέλυσε έναν πύραυλο τύπου Hellfire που εξολόθρευσε τον σκοπευτή, του οποίου αρμοδιότητα ήταν να πυροβολήσει όποιον από το κοινό επιχειρούσε να φύγει και να μην παρακολουθήσει την εκτέλεση.
Αρχικά στο ασπρόμαυρο βίντεο φαίνονται τζιχαντιστές με τα όπλα παρατεταγμένα να συγκεντρώνουν πλήθος στο σημείο της εκτέλεσης. Ενώ το στόχαστρο του drone επιχειρεί να φέρει στην σωστή θέση τον σκοπευτή, βλέπουμε τρομαγμένους πολίτες να κοιτούν προς το σημείο που προφανώς σε ελάχιστα λεπτά ένας δήμιος των τζιχαντιστών θα προκαλέσει φρικτό θάνατο σε κάποιον «παραβάτη της σαρία».


Dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις