Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΥΤΟΣ EINAI Ο ΑΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΗΡΕ ΣΠΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΗΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΡ. ΓΚΙΛΦΟΡΔ

ΣΗΜΕΡΑ 14/9/2017 ΛΑΒΑΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ... ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ!
ΑΝΤΩΝΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ!




ZHTAME KAI EMEIΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΡΑ ΜΑΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ!!!




ένας αλήτης!
Το makeleio.gr έχει στη διάθεση του και την φάτσα του, και το τηλέφωνο του, ξέρει ακόμα και σε πια ομάδα παίζει ποδόσφαιρο!

Οι αρχές άραγε υπάρχουν;
Την ζημιά ποιος θα την πληρώσει;
Βρείτε τους γονείς και βάλτε τους να πληρώσουν!
Τα ακούει η αστυνομία και η δημοτική αρχή στην Κέρκυρα.
ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ
Εδώ και λίγες ώρες ο μικρος Σπ. έχει κατεβάσει από την σελίδα του στο facebook «τα κατορθώματα του»
Στοχος μας δεν είναι να κάνουμε ρόμπα ένα μικρό παιδάκι…. Θα ήταν πολύ εύκολο για μας να δείξουμε την φάτσα του!
Στόχος μας είναι να πούμε ένα…
Γονείς τα παιδιά σας και τα ματιά σας….
ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΚΙΛΦΟΡΔ…
Άγγλος πολιτικός, περιηγητής και θερμός φιλέλληνας, πρόεδρος της Ιονίου Ακαδημίας.
Γεννήθηκε στο Λονδίνο και ήταν γιος του λόρδου Νορθ, πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας (1732-1792).
Πέρασε, λόγω υγείας, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε χώρες της νότιας Ευρώπης, στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Σπούδασε στο κολέγιο του Ιτον και στην Οξφόρδη και το 1793 έγινε διδάκτωρ του Αστικού Δικαίου. Το 1791έκανε το πρώτο του ταξίδι στην Ελλάδα, στα Ιόνια νησιά και στην Ήπειρο και πιθανόν τότε να ασπάστηκε την ορθοδοξία*, γεγονός το οποίο δεν έγινε γνωστό.
Το 1792 έγινε βουλευτής, το 1794 ελεγκτής των τελωνείων του Λονδίνου και το 1798 διορίστηκε πρώτος κυβερνήτης στην Κεϊλάνη, θέση την οποία κατείχε μέχρι το 1805, διοικώντας με εντιμότητα και φιλανθρωπία.
Έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στη σκλαβωμένη Ελλάδα, εξαιτίας του φιλελληνισμού του και της βοήθειας που παρείχε σε Έλληνες σπουδαστές.
Το 1814 έγινε πρόεδρος της φιλόμουσου Εταιρείας στην Αθήνα και το 1820 πρόεδρος της Ιονίου Ακαδημίας. Ταξίδεψε στην Ελλάδα το 1791-2 και το 1810-13 δίνοντας εξαιρετικές περιηγητικές σελίδες, ενώ μετά το 1829 περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στην Κέρκυρα.
Παρέδωσε σημαντικό έργο στην προσπάθεια ανάπτυξης της Ιονίου Ακαδημίας και πέθανε στο Λονδίνο στις 14 Οκτωβρίου του 1827.
Στο βιβλίο, « Τα ταξίδια του λόρδου Γκίλφορδ στην Ανατολική Μεσόγειο», της Ελένης Αγγελομάτη – Τσουγκαράρη, το οποίο εκδόθηκε στην Αθήνα το 2000, από την Ακαδημία Αθηνών, υπάρχει αναφορά στην Αργολίδα και ιδιαίτερα, στοΆργος, και της Μυκήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις