Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Κυβερνητικές αναταράξεις : Άρον άρον απέσυραν την τροπολογία EKTPΩΜΑ για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

Ισχυρές αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκάλεσε η τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» με αποτέλεσμα ο Σταύρος Κοντονής να την αποσύρει.

Η «δικαιολογία», μάλιστα, που επικαλέστηκε  είναι ότι αναβλήθηκε συζήτηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την καταδίκη της Ελλάδας, οπότε «μας δίνετε το περιθώριο να ενημερωθούν καλύτερα για το τι ακριβώς λέει και επιδιώκει αυτή η διάταξη».
Ωστόσο, η διαδικασία αφήνει τον ΣΥΡΙΖΑ εκτεθειμένο καθώς εμφανίστηκε «απελπιστικά απομονωμένος» να υποστηρίζει μια ρύθμιση που και κατά τον κυβερνητικό του εταίρο είναι «εθνικά επικίνδυνη». Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος είχε δηλώσει μετά το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» πως «αναμένω την απόσυρση αυτής της Εθνικά Επικίνδυνης «πρωτοβουλίας»… Θυμίζω ότι υπάρχει αρνητική εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»! Ελπίζω οι υπεύθυνοι εισηγητές να ανακαλέσουν. Να αποσύρουν αυτή την Εθνικά επιζήμια τροπολογία».
Επίσης αρνήθηκε,  ότι η διάταξη φωτογραφίζει την Τουρκική Ένωσης Ξάνθης, λέγοντας ότι οι ερμηνείες που έχουν δοθεί το «μόνο που κάνουν είναι να προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον τόπο και στην πατρίδα». «Η διάταξη εγκαθιδρύει δικαίωμα σε αυτόν που έχει επιτύχει θετική απόφαση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια να προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια, τα οποία είναι κυρίαρχα», κατέληξε ο Σ. Κοντονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις