Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Ένταση και επεισόδια στο Παλαιόκαστρο Σάμου για τις ενοικιάσεις σπιτιών σε ΜΚΟ για «πρόσφυγες»

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, που γέμισε την αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος αλλά και του εξωτερικού χώρου στην πλατεία Παλαιοκάστρου, ξεκίνησε στις 18:00 η σημερινή
συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου. 
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, κ. Γιώργος Ξαγοράρης, προχώρησε στη σύγκλιση του συμβουλίου μετά τις αντιδράσεις κατοίκων όταν έγιναν γνωστές οι προθέσεις ΜΚΟ (ΜΗ Κυβερνητικής Οργάνωσης), να προχωρήσει σε ενοικιάσεις σπιτιών στην περιοχή για τις ανάγκες στέγασης “προσφύγων”. Δεν υπήρξε παρουσία εκπροσώπου του Δήμου αλλά ήταν παρόντες οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού της πλειοψηφούσας παράταξης «Η Σάμος Μπροστά», Μ. Μαστροκωνσταντή και Κ. Πατσίδης. 
Σύμφωνα με το “Σαμιακό Βήμα” εκπρόσωπος της ΜΚΟ που θέλησε να ενημερώσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δημιούργησε τις πρώτες έντονες αντιδράσεις που οδήγησαν σε βιαιοπραγίες καταλήγοντας στην παρέμβαση ανδρών της αστυνομίας και του τμήματος ασφάλειας με 4 οχήματα που έσπευσαν στην περιοχή, λίγο μετά τις 19:30. 
Ο εκπρόσπως της  «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κ. Τζίχα σταθερά στην γραμμή του Κόμματος (ένα είναι το κόμμα)  αναφέρθηκε στις συνθήκες που το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργούν τα φαινόμενα μετανάστευσης και προσφυγιάς ενώ μίλησε για χώρες χωρίς σύνορα λόγω της ιδιότητάς του, δηλαδή να είναι μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία”. 
Όλα αυτά είχαν σαν συνέπεια να δεχθεί φραστικές επιθέσεις. 
Η ψηφοφορία μεταξύ των μελών του τριμελούς Τοπικού Συμβουλίου, για το θέμα ενοικίασης σπιτιών σε ΜΚΟ, είχε τελικό αποτέλεσμα 2 ψήφους κατά των ενοικιάσεων και μία ψήφο υπέρ.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις