Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Με δική του εκπομπή στην EPT Open ο Ρουβίκωνας

Από την συχνότητα της ΕΡΤ open τα «λέει» με το κοινό του κάθε δεύτερη Δευτέρα ο Ρουβίκωνας, με την αναρχική συλλογικότητα να έχει δική της εκπομπή.


Τα μέλη του μέσα από αυτή αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τις δικές τους παρεμβάσεις και δίνουν συγχαρητήρια σε άλλες αναρχικές ομάδες για επιθέσεις.

«…Μια χαρά, μπράβο, καλά έκαναν οι σύντροφοι, θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει και εμείς. Ζηλέψαμε. Εγώ ζήλεψα…», είπαν από τα μικρόφωνα μετά την επίθεση με σφυριά στον ΔΟΛ.

Οπως αναφέρει η κυριακάτικη «Ελευθερία του Τύπου», στην αρχή της εκπομπής γίνεται αναφορά στα μηνύματα που μπορούν να στέλνουν οι ακροατές και το κόστος τους και τονίζεται πως αυτά βοηθούν την ΕΡΤ open να βρίσκεται στον «αέρα».

Φυσικά, υπενθυμίζουν και τις δικές τους εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την οικονομική ενίσχυση της ομάδας, η οποία πηγαίνει σε δικαστικά έξοδα των μελών. «Είναι ακριβό σπορ τα δικαστήρια και εμείς κάνουμε πρωταθλητισμό», λέει χαρακτηριστικά μέλος της ομάδας.

Στην τελευταία τους εκπομπή μίλησαν για την πρόσφατη επίθεσή με βαριοπούλες στα γραφεία των τουρκικών αερογραμμών στον Αλιμο. «Ηταν μια μεγάλη εβδομάδα», είπε στην αρχή ένας από τους παρουσιαστές και συμπλήρωσε: «Θα είμαστε “Εξπρές του Mεσονυχτίου” το επόμενο διάστημα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά την εισβολή που πραγματοποίησαν στη Βουλή, αποκάλυψαν εμμέσως πλην σαφώς πως πρόσεξαν τι έκαναν για να μην μπορεί η αστυνομία να κάνει συλλήψεις για κάποια σοβαρή κατηγορία.

«Μάλλον δεν είχαν άλλο θέμα και μας έπαιζαν.

Είχε ενδιαφέρον όταν τους ρωτούσες “ποια είναι η κατηγορία;” και εκείνοι μας κοίταγαν καλά καλά. Λοιπόν εμείς επιλέγουμε το πόσο το τραβάμε. Ολη η υστερία ήταν γιατί δεν μας συνέλαβαν» ανέφεραν κατά τη διάρκεια της εκπομπής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις