Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Μαχητικά F-15 πέταξαν κοντά στις ακτές της ΛΔΚ για να δείξουν την ισχύ των ΗΠΑ

© Φωτογραφία: Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ / Tech. Sgt. Richard P. Ebensberger
Βομβαρδιστικά  B-1B Lancer στην αεροπορική βάση  Anderson στο Guam. Φωτογραφία Αρχείου

WASHINGTON, 23 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti.  Τα αμερικανικά στρατηγικά  βομβαρδιστικά  B-1B Lancer, συνοδευόμενα  από μαχητικά  F-15, πέταξαν κατά μήκος της ακτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, αποδεικνύοντας τις στρατιωτικές δυνατότητες των ΗΠΑ, δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Dana  White , σε δήλωση της.
Βομβαρδιστικά  από το Γκουάμ και μαχητικά αεροσκάφη από τη στρατιωτική βάση στο ιαπωνικό νησί της Οκινάουα πέταξαν «στον διεθνή εναέριο χώρο ανατολικά της Βόρειας Κορέας», ανέφερε η έκθεση.
Τα αεροπλάνα πέταξαν Βορειότερα  από τη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη όσο  ποτέ άλλοτε στον 21ο αιώνα, είπε.  ‘Αυτό υπογραμμίζει τη σοβαρότητα με την οποία αντιλαμβανόμαστε την απερίσκεπτη συμπεριφορά της ΛΔΚ.  Αυτή η αποστολή ήταν  μια επίδειξη της Αμερικανικής αποφασιστικότητας και ένα σαφές μήνυμα ότι ο πρόεδρος (Αμερικανός Donald Trump – ed.) έχει πολλές στρατιωτικές επιλογές για να νικήσει κάθε απειλή », δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Επανέλαβε επίσης ότι  το πρόγραμμα παραγωγής όπλων της ΛΔΚ  είναι απειλή για τη διεθνή κοινότητα.
‘Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το πλήρες φάσμα στρατιωτικών δυνατοτήτων για την προστασία της επικράτειας των ΗΠΑ και των συμμάχων μας’, κατέληξε η  υπάλληλος του Πενταγώνου.
Αυτή την εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump από το βήμα του ΟΗΕ απείλησε να «καταστρέψει εντελώς» τη ΛΔΚ.  Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un απάντησε με μια προσωπική δήλωση στην οποία εξέφραζε αντίποινα στις απειλές του Trump.  Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατέστησε αυστηρότερες τις κυρώσεις κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας για το πυραυλικό πρόγραμμα πυραύλων και πυρηνικών πυρηνικών προγραμμάτων της Πιονγιάνγκ, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν επίσης απρόβλεπτες μονομερείς οικονομικές κυρώσεις κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις