Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

H Bόρεια Kορέα δεν έκανε νέα πυραυλική δοκιμή – Που οφείλεται ο νέος σεισμός

Υποχωρεί το σενάριο της νέας πυραυλικής δοκιμής από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας καθώς τόσο οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές όσο και ο Οργανισμός για τη
Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών αφήνουν σαφέστατα να εννοηθεί ότι η σεισμική δόνηση των 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ οφειλόταν σε φυσικά αίτια.
Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS) ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν ο σεισμός 3,5 βαθμών που καταγράφηκε στη Βόρεια Κορέα οφειλόταν σε έκρηξη ή ήταν ένα φυσικό φαινόμενο.
Το USGS ανακοίνωσε πάντως ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 22 χλμ ανατολικά-βορειοανατολικά του Σουνγκτζιμπέγκαμ, στη Βόρεια Κορέα, κοντά στη βασική περιοχή πυρηνικών δοκιμών της χώρας.
Ωστόσο ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO) ανακοίνωσε ότι κατέγραψε δύο σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Κορέα, αλλά προφανώς δεν οφείλονταν σε εκρήξεις.
«Δύο σεισμοί! Ο δεύτερος είναι πολύ μικρότερος. Είναι απίθανο να προκλήθηκαν από έκρηξη! », αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στο Twitter η εκτελεστική γραμματέας του CTBTO Λασίνα Ζέρμπο.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις