Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Τσαβούσογλου προς Γερμανία: H Τουρκία δεν είναι απελπισμένη

Με απειλές, εκβιασμούς και πιέσεις δεν θα κερδίσουν τίποτα από την Τουρκία, ήταν το μήνα του Τούρκου ΥΠΕΞ. Τι είπε για Μέρκελ και Γκάμπριελ. 

«Η Τουρκία δεν είναι απελπισμένη», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τις δηλώσεις Γκάμπριελ περί
αναστολής των πωλήσεων όπλων στη χώρα του από τη Γερμανία, λέγοντας πως η Τουρκία παράγει τα δικά της πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. 

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στο Πακιστάν, ο Τούρκος υπουργός είπε: «Δεν θεωρούμε πώς ταιριάζει σε έναν υπουργό Εξωτερικών, η στάση του φίλου μου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, εν μέσω αυτής της προεκλογικής ατμόσφαιρας. Αν νομίζει ότι μέσα σε αυτόν τον πανικό θα κερδίσει ψήφους με επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας, υπάρχουν ήδη ρατσιστικά κόμματα που στηρίζουν το ΡΚΚ και το κάνουν αυτό. Κατ’εμένα δεν θα κερδίσει τίποτα από αυτό». 

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι αναμένουν από τη Γερμανία να αλλάξει αυτή την προσέγγιση εναντίον της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι με απειλές, εκβιασμούς και πιέσεις δεν θα κερδίσουν τίποτα από την Τουρκία. «Ίσα ίσα έτσι ενισχύεται η δική μας αμυντική βιομηχανία», είπε ο Τσαβούσογλου. Αυξάνουμε την εθνική και εγχώρια παραγωγή σε όλους τους τομείς. Κατασκευάζουμε τα δικά μας μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Η Τουρκία δεν είναι μια απελπισμένη χώρα». 

Την ίδια ώρα, ο Τσαβούσογλου εγκωμίασε τη στάση της Άγκελα Μέρκελ, που έκανε λόγο για μερική και όχι ολική αναστολή των πωλήσεων όπλων στην Τουρκία. «Βρίσκουμε την προσέγγιση Μέρκελ σωστή και πολύ ώριμη. Είναι καθήκον μας να ενεργούμε με καλή πρόθεση ακόμη και σε περίοδο προεκλογικής εκστρατείας», δήλωσε. 

Το 2015 η Τουρκία αύξησε κατά 10% την εγχώρια παραγωγή σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ενώ το πρώτο 8μηνο του 2017 οι εξαγωγές σε αμυντικό και αεροπορικό εξοπλισμό προς τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 17%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις