Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

Οι Αμερικανοί εντόπισαν τον υπ. Οικονομικών του ISIS να κάνει «μπίζνες» στην Τουρκία

Ο Σαλίμ Μουσταφά Αλ Μανσούρ, υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), υπεύθυνος για τα οικονομικά των τζιχαντιστών, έχει καταφύγει στην Τουρκία σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Μανσούρ στο Ιράκ έχουν «παγώσει» και ότι συμπεριλήφθηκε στην αμερικανική λίστα με τους καταζητούμενους «παγκόσμιους τρομοκράτες».
Νωρίτερα φέτος ο Μανσούρ είχε οριστεί «εμίρης των οικονομικών του ISIS στη Μοσούλη».
Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ο Μανσούρ βρίσκεται στην Τουρκία και επιχειρεί στην Κωνσταντινούπολη, στη Μυρσίνη και στα Άδανα.
«Το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση του Ιράκ για να εξαρθρώσει τα δίκτυα χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους τόσο εντός όσο και εκτός των εδαφών που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Τζον Ε. Σμιθ, διευθυντής του Γραφείου Ελέγχου Περιουσιακών Στοιχείων στο Εξωτερικό.
Οι Αμερικανοί είχαν και στο παρελθόν αποκαλύψει δίκτυα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εντός της Τουρκίας.
Τον Ιούνιο το Υπουργείο Οικονομικών έκανε γνωστό στην κοινή γνώμη ότι ο Φερίντ Σαάλ, ένας Γερμανοαλγερινός, «στρατολόγησε εν δυνάμει μέλη για το Ισλαμικό Κράτος και τους διευκόλυνε να ταξιδέψουν στη Συρία παρέχοντάς τους συγκεκριμένες επαφές για να φτάσουν στον προορισμό τους με το που προσγειώνονταν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης».
Ο Μανσούρ είναι γνωστός χρηματοδότης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πριν ακόμα η οργάνωση καταλάβει τη Μοσούλη του Ιράκ τον Ιούνιο του 2014.
Ο ίδιος είναι γνωστό ότι συγκέντρωνε χρήματα για την οργάνωση το 2015 και πωλούσε το πετρέλαιο που έκλεβαν οι τρομοκράτες από το Ιράκ και τη Συρία.
Ο Μανσούρ ξεκίνησε την τρομοκαριέρα του το 2009 όταν εντάχθηκε στην Αλ Κάιντα του Ιράκ. Η Αλ Κάιντα του Ιράκ μετεξελίχθηκε στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις