Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Επικίνδυνη εξέλιξη έχει η φωτιά στη Νάξο - Απειλείται σπίτι στην Kόρωνο (BINTEO)

Φωτιά με πολλές εστίες εκδηλώθηκε στις 5:50 σήμερα Σάββατο από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στη Νάξο, μια ανάσα από το ορεινό χωριό Σκαδό. Όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου έχουν σπεύσει και επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έφτασε στο απέναντι χωριό, την Κόρωνο. Λόγω του δύσβατου της περιοχής ζητήθηκε η συνδρομή πτητικών μέσων πυρόσβεσης. Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι έφτασαν στην περιοχή δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη, αλλά δεν ήταν εφικτό να επιχειρήσουν και αναμένονται ελικόπτερα. Εκκενώνεται από αυτοκίνητα η περιοχή Λειβαδάκι της Κορώνου...
Η φωτιά ανάμεσα σε δυο χωριά

... ενώ απειλείται ένα σπίτι.

Ζητήθηκε η μετάβαση ασθενοφόρου στην περιοχή για προληπτικούς λόγους.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades Voice, μια γυναίκα αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, λόγω του καπνού που έχει φτάσει στην Κόρωνο, αφού κατά διαστήματα οι ριπές του ανέμου ευνοούν ώστε η φωτιά να επεκτείνεται προς το χωριό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που έφτασαν λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι μετά τις αναγνωριστικές πτήσεις που έκαναν αποχώρησαν και αναμένεται η συνδρομή από αέρος με ελικόπτερα.

Όπως δήλωσε στο Cyclades Voice ο πρόεδρος της Κορώνου, Νίκος Χουζούρης, είχε επικοινωνία τόσο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, όσο και με το βουλευτή Κυκλάδων, Νίκο Μανιό, για την αναγκαιότητα συνδρομής από ελικόπτερα για την κατάσβεση της φωτιάς. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε θα σταλούν στην περιοχή ελικόπτερα. Μάλιστα, ο κ. Χουζούρης, αναρωτήθηκε γιατί εστάλησαν αρχικά πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ είχε ζητηθεί η αποστολή ελικοπτέρων.

Ήδη από Χανιά και Ελευσίνα αναμένονται λίγο πριν τις 15:00 να φτάσουν τα δυο ελικόπτερα στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ από νωρίς το πρωί που εκδηλώθηκε η φωτιά επιχειρούν 15 άτομα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου με πέντε οχήματα, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς προς τα σπίτια.

Το πρωί, κινδύνεψε κατοικία, κάτω από την οποία εκδηλώθηκε η μια εστία στο Σκαδό. Ευτυχώς αποφεύχθηκε το μοιραίο.


(Φωτογραφίες+βίντεο από Facebook/Gian Prev)



Η φωτιά εκδηλώθηκε μια ανάσα από το χωριό του Σκαδού, κάτω από το δρόμο και αρχικά κατευθυνόταν προς το χωριό.



Αργότερα η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση και επεκτεινόταν προς το απέναντι χωριό, την Κόρωνο.



Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ





Newsroom Cyclades Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις