Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Nεφώσεις Mε πιθανότητα βροχών και σποραδικών καταιγίδων

Νεφώσεις με βροχές στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στο Ιόνιο, σταδιακή επικράτηση πολύ
ενισχυμένων βοριάδων και πτώση της θερμοκρασίας αναμένουμε σήμερα.
Τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο αναμένεται να είναι τοπικά έντονα και θα συνοδευτούν από σποραδικές καταιγίδες.
Αντίθετα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη οι βροχές γρήγορα θα σταματήσουν. Στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν προς το βράδυ στα βόρεια και ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 10 έως 22 στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 27 στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 25 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 24 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε πολλές περιοχές σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά στα δυτικά πελάγη θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Συννεφιά με τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού και πιθανότητα λίγων σποραδικών καταιγίδων, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι το απόγευμα στα ανατολικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.
Νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους, περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις