Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

NAI EINAI ΑΛΗΘΕΙΑ... ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! Οδοντιατρείο με άδεια… κομμωτηρίου!

Με άδεια λειτουργίας κομμωτηρίου, κατάστημα παρείχε οδοντιατρικές υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών.

Καταστήματα στη Γλυφάδα και στο Χαλάνδρι παρείχαν οδοντιατρικές υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών, χωρίς να έχουν
βεβαίωση λειτουργίας οδοντιατρείου ή πολυοδοντιατρείου και χωρίς να χρησιμοποιούν οδοντίατρο για την παροχή των υπηρεσιών αυτών. Εντός των καταστημάτων βρέθηκαν λευκαντικά υλικά, λυχνίες για τη διάσπαση του λευκαντικού υλικού και ενημερωτικό υλικό για τη λεύκανση δοντιών.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, το κατάστημα στη Γλυφάδα δεν έχει καμία διοικητική άδεια λειτουργίας. Το κατάστημα στο Χαλάνδρι έχει λάβει άδεια λειτουργίας κομμωτηρίου, εντός του οποίου παρέχονται οι οδοντιατρικές υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών. Ο έλεγχος στο κατάστημα αυτό έγινε με την συνδρομή αστυνομικής δύναμης.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, τονίζει ότι η λεύκανση δοντιών συνιστά οδοντιατρική πράξη, αφού προϋποθέτει σωρευτικά οδοντιατρική εξέταση, εκτίμηση και διάγνωση της κατάστασης των δοντιών, χρήση προϊόντων λεύκανσης ή αποχρωματισμού δοντιών και χρήση ειδικών λυχνιών για τη διάσπαση των χημικών ενώσεων των λευκαντικών υλικών και πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από οδοντίατρο και σε χώρο που λειτουργεί νόμιμα οδοντιατρείο ή πολυοδοντιατρείο. Η μη τήρηση των άνω προϋποθέσεων συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών και κατ' επέκταση τη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις