Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017

Το σκεπτικό της Ρωσικής πλευράς: θα παραδοθούν οι S-400 όταν ο TurkStream φτάσει στα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου. Για να…

… τους κρατούν στο χέρι.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
ΣΤΕΝΑ, TurkStream , S-400 και  ΚΟΥΡΔΙΚΟ βρίσκονται  ακριβώς στην ίδια
γραμμή γεωστρατηγικής αξιολόγησης και στην υψηλότερη ατζέντα λήψης αποφάσεων και καθορισμού  γεωπολιτικών ελιγμών. 
Δεν θα προλάβουν ούτε την  προκαταβολή των  S-400 να πάρουν πίσω ,ούτε να αγγίξουν τα διαστημικά αυτά όπλα. 
Η προκαταβολή για τους  S-400 έπεσε εκ μέρους της Τουρκίας αλλά οι Ρώσοι προτίθενται να παραδώσουν τα επικίνδυνα αυτά παιχνίδια στην Τουρκία ,  όταν θα ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο τμήμα του μεγαλεπήβολου αγωγού TurkStream δια μέσω Μαύρης Θάλασσας- Κωνσταντινούπολης- Στενών. 
Και αυτό για να  τους κρατούν στο χέρι καθότι η ευμεταβλητότητα των σουλτανικών αποφάσεων τους τρομάζει. 
« Η Ρωσία έχει λάβει προκαταβολή από την Τουρκία για την αγορά του πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400, δήλωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Κόζιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Ο Κόζιν είπε επίσης, σύμφωνα με το TASS, πως η Τουρκία θα ήθελε να της παραδοθεί το πυραυλικό σύστημα πριν από το 2019.
«Το θέμα συζητείται», είπε ο Κόζιν.
‘Όπως ήδη είχε γνωστοποιηθεί οι παραδόσεις των S-400 αναμένεται να αρχίσουν εντός δύο ετών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Γραμματείας Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο, τότε είχε  συμπληρώσει πως “αποφεύγω να δώσω σαφή ημερομηνία επειδή οι συνομιλίες (με τους Ρώσους) βρίσκονται σε εξέλιξη” όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι στις 12 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος Ερντογάν είχε ανακοινώσει την υπογραφή συμφωνίας με την Μόσχα για την προμήθεια αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 και μάλιστα ότι είχε καταβληθεί “προκαταβολή”.»  
Με πληροφορίες από ΑΠΕ -  ΜΠΕhttp://www.onalert.gr/ 
Το χρονικό αυτό διάστημα  των 2 ετών  δεν πολυαρέσει στους γείτονες καθότι ονειρευόταν που θα τοποθετήσουν τα πυραυλικά αυτά συστήματα.  
Στην Κωνσταντινούπολη  
για να ελέγχουν την σιγουριά των ΣΤΕΝΩΝ για να μην γίνει « καμία στραβή» σαν το καλοκαιρινό πραξικόπημα  και φυσικά όλο το ΑΙΓΑΙΟ με βεβαιότητα επιτυχίας μέχρι και τον  25ον Μεσημβρινό για να μην ξεχνάμε τις προθέσεις του σουλτάνου εναντίον της ΕΛΛΑΔΟΣ . 
Στην Άγκυρα  
για να μπορούν να μετακινούν τις συστοιχίες των S-400 κατά το δοκούν ανατολικότερα προς Συρία- Ιράκ- Μεσοποταμία ουσιαστικά ελέγχοντας την  ευαίσθητη περιοχή των νερών του Ευφράτη και το Ενεργειακό Κιρκούκ και να συνιστούν  άμεση απειλή . 
Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Yeni Safak, η γείτονας σκοπεύει να αναπτύξει τους S-400 στα δυτικά και τα ανατολικά της: Εναντίον απειλών από τη Συρία και το Ιράν στα ανατολικά, και εναντίον της «ελληνικής απειλής» στα δυτικά. Η συμφωνία- υποτίθεται- περιλαμβάνει μεταφορά τεχνολογίας/ τεχνογνωσίας στην Τουρκία, με σκοπό την ανάπτυξη της δικής της αμυντικής βιομηχανίας.»  HuffPost Greece  |  Κώστας Μαυραγάνης 23/08/2017 10:40 πμ  
Η Τουρκία έχει αυτή την στιγμή 4 ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΥΣ πόνους. 
  1. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ανασφάλεια 
Financial Times: Η ενεργειακή ανασφάλεια της Τουρκίας  
« Το άρθρο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη μεγάλη ενεργειακή εξάρτηση της Τουρκίας από τη Ρωσία και τις βλέψεις της για το πετρέλαιο του Β. Ιράκ.  Μεταξύ άλλων, τονίζεται το γεγονός ότι οι κακές σχέσεις της Άγκυρας με τις γειτονικές χώρες, καθιστούν το όλο εγχείρημά της ( δύσκολο) για εξεύρεση  και εξασφάλιση νέων ενεργειακών πηγών, συμπεριλαμβανομένης και της Ανατολικής Μεσογείου «Η εξασφάλιση των πόρων από το Β. Ιράκ και την Ανατολική Μεσόγειο, εμπεριέχει πολλούς οικονομικούς και γεωπολιτικούς κινδύνους, πριν καν ακόμη επιχειρηθεί η σύνδεσή τους με την τουρκική αγορά», σημειώνει το άρθρο, προσθέτοντας πως οι πόροι της Ανατολικής Μεσογείου χωρίζονται μεταξύ Ισραήλ, Αιγύπτου και Κύπρου, χώρες οι οποίες έχουν πολύπλοκες σχέσεις τόσο μεταξύ τους όσο και με την Τουρκία. 
Το φυσικό αέριο του Β. Ιράκ, εν τω μεταξύ, εκτίθεται σε πολιτικές εντάσεις που συνδέονται με τις «αποσχιστικές προσδοκίες του κουρδικού λαού», αναφέρουν οι FT,  καθώς και σε ευρύτερες αναταράξεις στην περιοχή, που έχει διασπαστεί από τον πόλεμο. 
«Είναι δύσκολο να είσαι αισιόδοξος, δεδομένου του κοκτέιλ των ζητημάτων», δήλωσε στην εφημερίδα ο Gareth Winrow, ανεξάρτητος αναλυτής της τουρκικής ενέργειας. 28.09.2017 11:20Ενέργεια ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μάριος Πούλλαδος http://www.sigmalive.com/ 
  1. Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ των επιμέρους άγνωστων ζητημάτων που θα προκύψουν  σε σχέση με την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν. 
  1. ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ της  ΠΥΡΙΤΑΠΟΘΗΚΗΣ  που λέγεται Τουρκική Κουρδική μειονότητα. 
  1. ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ γίνεσθε με το ΑΙΓΑΙΟ, ΚΥΠΡΟ ως αναφορά την « λεηλασία των ενεργειακών πόρων» τους. 
Τα πράγματα θα ήταν εύκολα για την Τουρκία αν στην διπλωματική της φαρέτρα ο βάρβαρος κράδαινε την πραγματική απειλή των S-400. 
ΤΏΡΑ όμως για αυτό όλα  είναι δραματικά πιεστικά 
Τα πάντα ρει 
Και η γείτονα χώρα θα ρεύσει προς αψυχολόγητες ενέργειες που θα την καταστήσουν επιπλέον αφερέγγυα ακόμα και προς τους νέους  ξανθούς  φίλους που μπορεί να γίνουν οι πλέον επικίνδυνοι εχθροί της. 

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν πρόκειται να βγάλει ψεύτες τους ΑΓΙΟΥΣ του.  
Δεν θα προλάβουν ούτε την  προκαταβολή των  S-400 να πάρουν πίσω ,ούτε να αγγίξουν τα διαστημικά αυτά όπλα. 
Με Πίστη και Ελπίδα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις