Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

TΩΡΑ NEA BOMA - “Ελληνικός Χρυσός”: Δεν στείλαμε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση

Το έργο είναι πλήρως αδειοδοτημένο, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ενώ σημειωσε πως δεν τους τους έχει κοινοποιηθεί ποιοι περιβαλλοντικοί όροι παραβιάζονται.

Τα κολλήματα που υπάρχουν στην αδειοδότηση της επένδυσης της ElDorado Gold δεν είναι περιβαλλοντικά αλλά καθαρά τεχνικά,
τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός» Δημήτρης Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημείωσε πως «το έργο είναι πλήρως αδειοδοτημένο, δεν μας έχει κοινοποιηθεί ποιους περιβαλλοντικούς όρους παραβιάζουμε. Μας έχει επιβληθεί ένα πρόστιμο το οποίο πληρώσαμε και έχουμε κάνει ένσταση στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και για το οποίο είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως θα δικαιωθούμε. Είναι ντροπή να λέγεται πως δεν κινούμαστε νόμιμα εντός της ΕΕ. Είμαστε υπερήφανοι καθώς έχουμε εγκαταστήσει ένα από τα πλέον σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης περιβαλλοντικής προστασίας. Τα θέματα είναι καθαρά τεχνικά και όχι περιβαλλοντικά».

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες περί εκβιασμών από την πλευρά της κυβέρνησης ο κ. Δημητριάδης τόνισε: «δεν απειλούμε κανέναν δεν στείλαμε κανένα τελεσίγραφο. Υπάρχει εκκρεμότητα για τη διαιτησία εδώ και οχτώ μήνες. Έχουμε απολέσει 2,5 δισ δολάρια κεφαλαιοποίησης τα τελευταία χρόνια και πρέπει να κατανοήσουν όλοι πως οι ιδιώτες δεν κινούνται με όρους πολιτικούς. Περιμένουμε μέχρι τις 22 του μηνός τις 3 άδειες που νόμιμα πρέπει να μας δοθούν».

Για το «αύριο» της επένδυσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός τόνισε: «είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο αλλά δυστυχώς δεν μας έχει προσεγγίσει κάποιος. Εάν υλοποιηθεί η απόφαση του Δ.Σ της εταιρείας για πάγωμα της επένδυσης περισσότεροι από 2.000 από τους συνεργάτες μας μένουν χωρίς αντικείμενο» σημείωσε κλείνοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις