Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Σάκοι με κοκαΐνη σε πλοίο έλληνα εφοπλιστή που είχε... βραβεύσει ο Νίκος Δένδιας «για την ...προσφορά του στην ΕΛ.ΑΣ» - Video-Photo

Νέες σελίδες δόξης γράφει η ελληνική ναυτιλία λίγες μόνο ημέρες μετά την τεράστιας κλίμακας  ρύπανση του Σαρωνικού από τη βύθιση τού «Αγία Ζώνη ΙΙ», με τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από τις Αρχές τού Περού σε ένα ακόμη πλοίο έλληνα
εφοπλιστή, ο οποίος μάλιστα το 2013 είχε... βραβευτεί και από τον τότε επικεφαλής τού «Δημόσιας Τάξης», Νίκο Δένδια, σε ειδική τελετή μέσα στον ίδιο τον χώρο του Υπουργείου.

Πρόκειται για τον γνωστό από τις «κοσμικές» του εμφανίσεις Γιάννη Κούστα, Προέδρου και Διευθ. Συμβούλου της Ναυτιλιακής Εταιρίας "Danaos Shipping" και στο 3.430 τόνων φορτηγό πλοίο "Dimitris C" μέσα στο οποίο, μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν στις 14 Σεπτεμβρίου Αστυνομικοί και Τελωνειακοί του Περού, εντόπισαν 3 σάκους που περιείχαν πακέτα καθαρής κοκαΐνης συνολικού βάρους 120 κιλών καθώς και το χρηματικό ποσόν των 16.243 δολαρίων.

Ο Γιάννης Κούστας ωστόσο δεν είναι διεθνώς γνωστός μόνο από τις... κοσμικές του εμφανίσεις αλλά κυρίως από τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή εταιρία της οποίας είναι ιδιοκτήτης.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το epixeirhmatias.gr, «από την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2016, ο ίδιος είχε υπογραμμίσει το πλήγμα που δέχτηκε η εταιρία του, καθώς είχε ναυλωμένα 8 πλοία της στους Kορεάτες, με αποτέλεσμα να καταγράψει «βαριές» ζημίες 446,6 εκατ. δολ. στο τέταρτο τρίμηνο και 366,1 εκατ. δολ. σε ετήσια βάση.Oι ζημίες αυτές οδήγησαν μάλιστα τη Danaos στο να μην μπορέσει να εκπληρώσει συγκεκριμένους όρους δανειακών της συμβάσεων, για τους οποίους και έχει λάβει waiver έως και την 1η Aπρίλη 2017.
Το "Dimitris C" είχε φτάσει στο λιμάνι του Ilo στις 13 Σεπτεμβρίου, προερχόμενο από το Iquique της Χιλής, με τελικό προορισμό τον Ισημερινό.

Οι αρχές του Περού δέσμευσαν το πλοίο ενώ ταυτόχρονα συνέλαβαν και τα 23 άτομα του πληρώματος, 16 εκ των οποίων ήταν Ουκρανοί, τρεις Ρώσοι και τέσσερις Τανζανοί). 

Παράλληλα οι έρευνες των Διωκτικών Αρχών στο Dimitris C συνεχίζονται με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Μέχρι στιγμής η ίδια η Danaos Shipping δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση. 

Αξίζει να δείτε το Video μέσα στο οποίο εμφανίζεται τόσο ο πρώην Υπουργός κ. Νίκος Δένδιας όσο και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ καθώς και άλλοι αξιωματούχοι, να πλέκουν κυριολεκτικά εγκώμια στον Γιάννη Κούστα και φυσικά και να τον βραβεύουν, για την... «προσφορά του στην Ελληνική Αστυνομία»!

Σημειώνεται πως η «προσφορά» του αυτή συνίστατο στην παραχώρηση σκαφών προς την ΕΛΑΣ «για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης». Κορυφαίο σημείο εκεί όπου ο Νίκος Δένδιας τον προσφωνεί «φίλε Γιάννη» ενώ ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ τού εύχεται... «καλές δουλειές» !!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις