Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Επίσημη αργία για τη ΔΕΗ η 13η Οκτωβρίου

«Έτσι σώθηκε η Ηλεκτρική - Μια μάχη στην καρδιά της απελευθέρωσης»

Η 13η Οκτωβρίου, επέτειος της Μάχης της Ηλεκτρικής θα είναι η επίσημη αργία της ΔΕΗ, στη θέση της 6ης Δεκεμβρίου,
ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης.

«Οι παλαιοί μας συνάδελφοι με τον αγώνα τους έσωσαν την εταιρεία υπερασπιζόμενοι τη δουλειά τους και ταυτόχρονα μια υποδομή κρίσιμη για την κοινωνία και την ανάπτυξη της ελεύθερης Ελλάδας. Σήμερα η δική μας εταιρεία, σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες, μας καλεί να δώσουμε ενωμένοι τον καλύτερο μας εαυτό για την ανάπτυξη και ισχυροποίησή της, όρο για την ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία του λαού μας», επισημαίνει στο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους ο κ. Παναγιωτάκης.

Η Μάχη της Ηλεκτρικής έγινε στις 13 Οκτωβρίου του 1944, οπότε εργαζόμενοι στην εταιρία μαζί με το 6ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ πολέμησαν σκληρά τους αποχωρούντες Γερμανούς καταχτητές και έσωσαν το εργοστάσιο του Αγ. Γεωργίου στο Κερατσίνι από την ανατίναξη. Στο πεδίο της μάχης έπεσαν 11 νεκροί από τους οποίους 3 εργαζόμενοι της τ. ΗΕΑΠ και υπήρξαν δεκάδες τραυματίες.

Η εφετινή επέτειος θα εορτασθεί με την εκδήλωση «Έτσι σώθηκε η Ηλεκτρική - Μια μάχη στην καρδιά της απελευθέρωσης» που θα πραγματοποιηθεί στον ιστορικό χώρο του εργοστασίου την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα εγκαινιάσει και έκθεση με ιστορικής και συναισθηματικής αξίας υλικό, που έχει συγκεντρώσει η αρμόδια υπηρεσία του ιστορικού αρχείου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις