Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Σοκ: Υπουργός Εθνικής Αμυνας διεκτραγωδεί την ετοιμότητα των ΕΔ και λέει σε ξένους: «Εσωσα την χώρα από ένα νέο 1897»!

Σε κάθε εθνική επέτειο, όπως αυτή της 28ης Οκτωβρίου που έρχεται ή μετά από την λήξη μεγάλων ασκήσεων όπως αυτή της «Παρμενίων 2017» που
ολοκληρώνεται σήμερα, οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, μιλάνε για το «Αξιόμαχο του
στρατεύματος», για την «Ετοιμότητα να απαντήσουμε σε κάθε εχθρική επιβουλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας» ή για τις «Σύγχρονες και υψηλού επιπέδου ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις».
Τι λένε όμως οι πολιτικοί ηγέτες του στρατεύματος, επί του θέματος όταν δεν μιλούν στους πολίτες, αλλά μιλούν κατ’ιδίαν ή σε στενές ομάδες συνομιλητών τους;
Στις περισσότερες περιπτώσεις, λένε τα… ακριβώς αντίθετα (εξαιρείται ο νυν υπουργός Εθνικής Αμυνας, για τον απλό λόγο ότι ο Π.Καμμένος βιώνει αυτό που κάνει κι αισθάνεται κι ίδιος…»κομάντο, έτοιμο να μπει στη Πόλη»! Αυτό είναι και καλό και κακό…)!
Και δεν θα έχει και τόσο ενδιαφέρον να πούμε τι λένε στις κατ’ιδίαν συνομιλίες, ακόμα και με δημοσιογράφους, αλλά σίγουρα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι είπε ένας από αυτούς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας των τελευταίων ετών, μιλώντας σε… ξένους αξιωματούχους!
Η απίστευτη δήλωση έγινε λοιπόν σε ξένο ακροατήριο με αρκετούς Ελληνες παρόντες.
Το πότε και το πού, δεν θα το πούμε για την ώρα, απλά θα σημειώσουμε ότι έγινε τα χρόνια μετά την έναρξη των Μνημονίων το 2010.
Σε επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό (σε Παραευξήνεια χώρα), κάθονται γύρω από το στρογγυλό τραπέζι ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Ελληνας πρεσβευτής στην συγκεκριμένη χώρα και οι ξένοι οικοδεσπότες.
Η συζήτηση έρχεται στα ελληνοτουρκικά.
Ο υπουργός αρχίζει να αναφέρεται στις δυσκολίες διατήρησης του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω των Μνημονίων και συνεπώς στην ανάγκη τήρησης καλών σχέσεων με την Τουρκία, λέγοντας ότι είναι καλό «Να μην τους προκαλούμε».
Και τότε ξεκινά να αναφέρεται σε ένα περιστατικό διπλωματικού χαρακτήρα που θα μπορούσε δυνητικά να προκαλέσει «θερμή» ελληνοτουρκική κρίση, κατά την εκτίμησή του.
Αποκαλύπτει ότι ο ίδιος είχε «καρφώσει» στην Αγκυρα (αναφέρει το όνομα του Τούρκου υπουργού με τον οποίο επικοινώνησε) το τι προτίθετο να κάνει η ελληνική πλευρά.
Μια ενημέρωση στον Τούρκο συνάδελφό του του στιλ «Κοίτα να δεις, θα κάνουμε αυτό κι αυτό. Μην δίνετε σημασία δεν θα έχει κάποιες συνέπειες για σας απλά κάποιοι δικοί μας επιμένουν για τυπικούς λόγους να γίνει»
Και υποστηρίζει ότι ο Τούρκος του απάντησε «Ευτυχώς που μου το είπες γιατί θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια πολύ σοβαρή ένοπλη κρίση αυτή η κίνηση που κάνετε»!
Και δεν φτάνει που ομολογεί ότι έχει «καρφώσει» στον Τούρκο τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό, αλλά συνεχίζει απτόητος και λέει ενώπιον των ξένων αξιωματούχων και των εμβρόντητων Ελλήνων της αποστολής: «Καταλάβατε τι έγινε; Γλίτωσα τη χώρα από ένα νέο 1897»!
Δηλαδή ότι η Ελλάδα είχε τόσο «κουρελιασμένες» από την κρίση, Ενοπλες Δυνάμεις που οι Τούρκοι θα μας έπαιρναν… «φαλάγγι»!
«Ξεροκατάπιε» ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ που καθόταν δίπλα του, χαμογέλασε αμήχανα και συγκαταβατικά ο πρεσβευτής, οι ξένοι ρωτούσαν «Τι έγινε το  1897;» και ο ίδιος συνεχίζει και επαναλαμβάνει απτόητος: «Καταλαβαίνετε τι έγινε; Γλίτωσα την χώρα μου από μια βαριά εθνική ήττα όπως αυτή του 1897» (σ.σ. να σημειώσουμε ότι ο ατυχής πόλεμος του 1897 ήρθε ως απόρροια της πτώχευσης που είχε κηρύξει η Ελλάδα μερικά χρόνια πριν και την πλήρη εγκατάλειψη Στρατού και Ναυτικού, με αποτέλεσμα να τουρκικά στρατεύματα να καταλάβουν την Θεσσαλία και να φτάσουν μέχρι τον Δομοκό).
Δεύτερο «εγκεφαλικό» για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, άφωνος ο πρεσβευτής κι ενώ σηκώνεται να φύγει ο υπουργός, αφού είχε λήξει η συνομιλία κι ενώ έχει ξεκινήσει να χαιρετά, ο Αρχηγός φαίνεται ότι δεν μπορεί να αντέξει άλλο την ξεφτίλα και λέει στους ξένους συνομιλητές, όχι σε πάρα πολύ υψηλό τόνο πάντως, μήπως και «εκθέσει» και τον υπουργό που είχε «σώσει» την Ελλάδα: «Εγώ πάντως θα πολεμούσα και θα νικούσα με αυτό το στράτευμα που έχω»! 
Τον κοιτάζει ο πρεσβευτής και τον στηρίζει λέγοντας «Είμαι βέβαιος κύριε Αρχηγέ!» και κάπου εκεί λήγει η σεμνή τελετή…
Αυτό για να ξέρουμε ποιοι κυβερνούν την χώρα και ειδικότερα τι ποιότητας πολιτικοί διοικούν, σε ορισμένες περιπτώσεις, τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις…
Και ότι το πρόβλημα ασφάλειας που βιώνει η Ελλάδα, είναι βαθιά πολιτικό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις