Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΩΣ ΤΟ 2020! (βίντεο)

Τι αποκαλύπτει Αμερικανός αναλυτής – Ποια χώρα σχεδιάζει να εισβάλλει που…
Η Κίνα «έχει μυστικά σχέδια να εισβάλει στην Ταϊβάν μέχρι το 2020».

Η Κίνα σχεδιάζει να εισβάλει στο νησιωτικό έθνος της Ταϊβάν το 2020, σύμφωνα με νέο βιβλίο Αμερικανού αναλυτή.
Ο Ian Easton, αναλυτής κινεζικών υποθέσεων, ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του εσωτερικά στρατιωτικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου ενός μυστικού σχεδίου που καταρτίστηκε από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA) για να επιτεθεί στην Ταϊβάν.
Το μυστικό πολεμικό σχέδιο που καταρτίστηκε από τις ένοπλες δυνάμεις του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, κάνει λόγο για μαζικές πυραυλικές επιθέσεις στο νησί, μαζί με ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό που θα ακολουθείται από αμφίβιες επιθέσεις προσγείωσης στην παραλία χρησιμοποιώντας μέχρι και 400.000 στρατεύματα.
Αυτό έρχεται μόλις λίγες μέρες αφού το Πεκίνο προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι πρέπει να σέβεται τις ανησυχίες της Κίνας για την Ταϊβάν προς αποφυγή πρόκληση διαταραχών στις Σινο-αμερικανικές σχέσεις.
Ο Easton εργάζεται στο think-tank Project 2049 Institute, όπου διεξάγει έρευνες για ζητήματα άμυνας και ασφάλειας στην Ασία, αλλά έζησε και στην Ταϊβάν για αρκετά χρόνια.

Στο βιβλίο του «Η απειλή κινεζικής εισβολής», γράφει: «Η Κίνα έχει καταστήσει σαφές ότι ο πρωταρχικός εξωτερικός της στόχος είναι να επιτύχει τη δυνατότητα να ασκήσει συντριπτική δύναμη ενάντια στην Ταϊβάν κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης και αν χρειαστεί, να καταστρέψει τις αμερικανικές δυνάμεις συνασπισμού», σύμφωνα με την ακροδεξιά ιστοσελίδα Washington Free Beacon.
«Κατά συνέπεια, ο PLA θεωρεί ότι η εισβολή στην Ταϊβάν είναι η πιο κρίσιμη αποστολή του και αυτός ο μελλοντικός πόλεμος που επιδιώκεται οδηγεί στη στρατιωτική συσσώρευση της Κίνας».
Το βιβλίο υποστηρίζει επίσης ότι ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping δήλωσε στους συναδέλφους του ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος το 2012, ότι η Κίνα σχεδίαζε να εισβάλει στην Ταϊβάν μέχρι το 2020.
Τους τελευταίους μήνες οι κινεζικές αεροπορικές δυνάμεις διενήργησαν μια σειρά ασκήσεων γύρω από την Ταϊβάν, οι οποίες περελάμβαναν βομβαρδιστικά αεροσκάφη και προηγμένα μαχητικά, ανησυχώντας την Ταϊπέι. Η Κίνα τις αποκάλεσε ασκήσεις ρουτίνας και τόνισε ότι θα τις συνεχίσει.
Η Κίνα θεωρεί ότι η δημοκρατική Ταϊβάν είναι μια ιδιότροπη επαρχία και δεν παραιτήθηκε ποτέ από τη χρήση βίας για να φέρει το νησί υπό τον έλεγχό της. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επίσημους δεσμούς με την Ταϊβάν, αλλά δεσμεύονται από το νόμο να την βοηθήσουν να αμυνθεί και είναι η κύρια πηγή όπλων του νησιού.
Η Κίνα συχνά αποκαλεί την Ταϊβάν ως το πιο ευαίσθητο και σημαντικό θέμα μεταξύ αυτής και των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει αναστατωθεί από τις κινήσεις των ΗΠΑ για επέκταση των στρατιωτικών ανταλλαγών με την Ταϊβάν και τη συνέχιση των πωλήσεων όπλων προς το νησί.
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson, ο οποίος επισκέφθηκε το Πεκίνο.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις