Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Θρίλερ με τη δολοφονία της 33χρονης εφοριακού – Τα βίντεο-ντοκουμέντο και τα σενάρια της ΕΛΑΣ

"Αν είχα μπροστά μου αυτόν που το έκανε, θα τον σκότωνα" δήλωσε συγκλονισμένη η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη που το απόγευμα της Τετάρτης στο Β' Νεκροταφείο
έπεσε νεκρή μετά τις 14 μαχαιριές που δέχθηκε από τον δολοφόνο της.
"'Ήταν μάνα για τα παιδιά μου. Η δεύτερη μάνα μας, έτσι τη λέγανε. Πιστεύω ότι το παιδί μου το σκότωσαν, όχι για να το κλέψουν. Ήταν στημένο το έγκλημα. Την είχαν παρακολουθήσει. Το παιδί αυτό δεν ήταν ποτέ μόνο του. Μόνο όταν πήγαινε στο νεκροταφείο. Οι συνεργάτες της στη δουλειά πρέπει να ήταν οι τελευταίοι που την είδαν ζωντανή”, δήλωσε συγκλονισμένη στην κάμερα της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου.
"Μου είχε εκμυστηρευτεί κάποια πράγματα. Ήταν πολύ ηθική, πολύ τυπική στη δουλειά της. Μου είπε ότι ήθελε να φύγει από τον έλεγχο, γιατί είχε κουραστεί και είχε φοβηθεί".
"Έχω αναλάβει δύσκολες υποθέσεις, μερικές φορές δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα, φοβάμαι. Αν κάνω λάθος, θα το πληρώσω εγώ και θα πάω φυλακή", της είχε πει.
Πήραν υλικό από τα νύχια της 33χρονης εφοριακού - Ποια σενάρια εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία - ΒΙΝΤΕΟ
Οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου της 33χρονης εφοριακού, ωστόσο έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη συλλογή των στοιχείων που θα τις οδηγήσει πιο κοντά στον θύτη.
Η αστυνομία εξετάζει προσεκτικά τα ρούχα της Δώρας Ζέμπερη, ενώ ταυτόχρονα έχει πάρει υλικό και από τα νύχια της, αφού θεωρεί ότι πριν τη δολοφονία της υπήρξε μάχη ανάμεσα στο θύμα και τον ή την δράστη. Στη σκηνή του εγκλήματος υπήρχαν ακόμη και κάποια αποτσίγαρα, τα οποία οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει.
Επί της ουσίας οι αστυνομικές Αρχές έχουν «χτενίσει» το νεκροταφείο, ενώ έχουν συλλέξει βίντεο σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.
Σε ό,τι αφορά στα σενάρια για το τι οδήγησε τον ή την δράστη να σκοτώσει την 33χρονη, υπάρχουν δύο, τα οποία έχουν σχεδόν αποκλειστεί.
Το πρώτο είναι το έγκλημα να σχετίζεται με την επαγγελματική ιδιότητα του θύματος με την προϊσταμένη της στην Α' ΔΟΥ Πειραιά να αναφέρει ότι ουδέποτε της έδωσε να χειριστεί κάποια σοβαρή υπόθεση. Ενώ το δεύτερο, το οποίο φαίνεται να αποκλείεται, είναι αυτό να έχει κάποια εμπλοκή ο πρώην σύντροφός της που είναι αστυνομικός και κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ.
Έτσι θεωρούν ως πιθανότερο σενάριο για τη διάπραξη του εγκλήματος της ληστείας.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:
ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο: Οι τελευταίες στιγμές της 33χρονης εφοριακού πριν από την άγρια δολοφονία της
Η πορεία της άτυχης εφοριακού που βρέθηκε δολοφονημένη στο Β' Νεκροταφείο έχοντας δεχθεί 14 μαχαιριές, φαίνεται να έχει καταγράφει σε βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας και βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών.
Στο βίντεο που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, φαίνεται μία κοπέλα που μοιάζει με τη Δώρα Ζέμπερη, να προχωρά κατά μήκος του πεζοδρομίου και την ίδια στιγμή στον δρόμο να κινείται μία μηχανή με δύο επιβαίνοντες που σταματούν για λίγα δευτερόλεπτα και ρίχνουν ματιές προς το μέρος της.
Στη συνέχεια η κοπέλα του βίντεο που οι άνθρωποι της Δώρας Ζέμπερη υποστηρίζουν πως είναι το θύμα, στρίβει αριστερά και περνά απέναντι για να περάσει την πύλη του νεκροταφείου, λίγη μόλις ώρα πριν βρει τραγικό θάνατο.
Δείτε το βίντεο από τον Alpha:
Νέο ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές της 33χρονης εφοριακού - ΒΙΝΤΕΟ
Βίντεο από κάθε κάμερα ασφαλείας που είναι διαθέσιμη στην ευρύτερη περιοχή, έχει συλλέξει η αστυνομία, προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση της 33χρονης εφοριακού που βρέθηκε νεκρή στο Β' Νεκροταφείο έχοντας δεχθεί 14 μαχαιριές.
Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου εξασφάλισε ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Εξετάζουν αν η κοπέλα που φαίνεται σ' αυτό και κατευθύνεται στο Β' Νεκροταφείο, είναι η Δώρα Ζέμπερη, η οποία έπεσε νεκρή μπροστά στο μνήμα του φίλου της που τον επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά.
Οι άνδρες της αστυνομίας ψάχνουν να δουν αν κάποιος ή κάποιοι παρακολούθησαν την 33χρονη στη διαδρομή της προς το νεκροταφείο και να μπορέσουν να οδηγηθούν στην εξιχνίαση του εγκλήματος.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:
Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Τα στοιχεία του ιατροδικαστή για την δολοφονία της εφοριακού έδειξαν πως η 32χρονη δεν πάλεψε με τον δράστη και οι έμπειροι αξιωματικοί της ΓΑΔΑ θεωρούν πως είτε αιφνιδιάστηκε είτε γνώριζε τον δράστη.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η άτυχη γυναίκα δέχθηκε 14 μαχαιριές σε θώρακα και πλάτη, πνεύμονα και καρδιά, έφερε τραύμα στο δεξί μάγουλο από μαχαίρι και γροθιά στο δεξί μάτι.
Επίσης, εντοπίστηκε τραύμα από μαχαίρι στη δεξιά παλάμη.
Συγκλονίζει η αδερφή της Δώρας
Με ένα σπαρακτικό μήνυμα η Κωνσταντίνα αποχαιρέτισε την 33χρονη αδελφή της, Δώρα. «Αδελφή μου, αίμα μου, έφυγες νωρίς. Σε περιμένω να γυρίσεις κι ακόμη δεν γύρισες. Ήσουν αδελφή, μάνα και πατέρας μαζί και τώρα μας άφησες μόνους» γράφει η αδελφή του θύματος και τονίζει στο ίδιο μήνυμά της στο Facebook:
«Σε σκότωσαν άδικα κι ήσουν ένας άγγελος. Σε περιμένω να γυρίσεις, ήσουν η ζωή μου όλη...».
Γιατί βρισκόταν στο νεκροταφείο η Δώρα
Το μνήμα του φίλου της επισκεπτόταν στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών η εφοριακός, που βρέθηκε δολοφονημένη με 14 μαχαιριές στον θώρακα.
Επρόκειτο για τον Γ.Κ. ο οποίος είχε χάσει την ζωή του τον περασμένο Μάιο σε εργατικό δυστύχημα στην περιοχή Παναγοπούλας Πατρών όταν κατά την διάρκεια μεταφοράς ενός βραχίονα αυτός έπεσε πάνω στον 33χρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.
Τι λέει ο πατέρας της εφοριακού
Ο πατέρας της εφοριακού ισχυρίστηκε πως η κόρη του χειριζόταν ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις, όπως η λίστα Λαγκάρντ. "Είχε τη λίστα Λαγκάρντ κι άλλες 5 - 6 λίστες, απ' ότι μου είχε πει το παιδί το ίδιο", είπε χαρακτηριστικά ο χαροκαμένος πατέρας, ζητώντας ταυτόχρονα από το ΣΔΟΕ να αποκαλύψει όλα όσα είχε αναλάβει στην υπηρεσία της η κόρη του, θεωρώντας ότι εκεί "κρύβεται" το κίνητρο της δολοφονίας. "Είναι πληρωμένοι δολοφόνοι... Το ΣΔΟΕ να βγει σήμερα στον ελληνικό λαό και να πει ποιος "έφαγε" το παιδί μου".
Τι αποκαλύπτει ο ιερέας που βρήκε την άτυχη εφοριακό
Συγκλονίζει η μαρτυρία του ιερέα, ο οποίος είδε την άτυχη υπάλληλο της εφορίας να αφήνει την τελευταία της πνοή στο Β' νεκροταφείο.
Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ιερέας, ένας άνδρας βρήκε πρώτος την άτυχη γυναίκα, η οποία είχε δεχθεί χτυπήματα από μαχαίρι.
"Όταν πήγα εγώ εκεί, της λέω "Θεοδώρα τι κάνεις;" Δεν πρόλαβε να πει τίποτα, παρά μόνο «βοήθεια», ανέφερε ο ιερέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.