Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Aπίστευτο το πρώτο ρομπότ οδοντίατρος ΣΤΗΝ KINA



Το ρομπότ οδοντίατρος από την Κίνα έβαλε με επιτυχία δύο εμφυτεύματα στο στόμα ενός ασθενούς!
Το ρομπότ αυτό λοιπόν, κατάφερε να τοποθετήσει με επιτυχία δύο εμφυτεύματα στο στόμα ενός ασθενούς, χωρίς να χρειαστεί να παρέμβει κανένας από τους γιατρούς που παρακολουθούσαν για να δουν το ποια θα είναι η εξέλιξη της επέμβασης.
Το συγκεκριμένο μηχάνημα όπως αναφέρθηκε ειδικεύεται σε οδοντικές εμφυτεύσεις και λέγεται ότι είναι το πρώτο που έχει βγει στον κόσμο στην συγκεκριμένη ειδικότητα.
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου στο Κολέγιο της Στοματολογίας στο Σιάν της Κίνας. Σύμφωνα με το κολέγιο, μια ομάδα οδοντιάτρων, με επικεφαλή τον καθηγητή Zhao Yimin, ο οποίος έχει δώσει τις γνώσεις του στο ρομπότ μεταφέροντας του κάποιες εντολές.
Η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σύστημα σήμανσης το οποίο έκανε τον βραχίονα του ρομπότ να εκτελεί εντολές στο στόμα του ασθενούς.
Το σύστημα αυτό περιείχε δεδομένα του κρανίου και της σιαγόνας του ασθενούς, τα οποία είχαν συλλεχθεί μέσω μιας CT σκαναρίσματος. Αυτό βέβαια συνοδευόταν και από μία 3D εικόνα του στόματος όπου αποτυπωνόταν και η όλη διαδικασία.
Ο καθηγητής Zhao Yimin δήλωσε στο Central Television Station της Κίνας ότι το ρομπότ μπορεί να εντοπίσει την ακριβή θέση ακόμη κι όταν ο ασθενής έχει κλειστό το στόμα του και έπειτα να βάλει τα οδοντικά εμφυτεύματα με μεγάλη ακρίβεια.
Σύμφωνα με το κολέγιο, αυτό το ρομπότ θα φανεί απίστευτα χρήσιμο στην Κίνα, μιας και υπάρχουν περισσότεροι από 400 εκατομμύρια ασθενείς που χρειάζονται οδοντικά εμφυτεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις