Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Απολογείται τη Δευτέρα ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης - Οι αστυνομικοί έχουν συμπεριλάβει στη δικογραφία φρικιαστικές εικόνες από το κινητό του. Δείτε σκηνές από βίντεο ντοκουμέντο. Τι υποστηρίζει ο ίδιος.

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια της Αλεξανδρούπολης ο 32χρονος που συνελήφθη και φέρεται να είναι ένας από τους μαχητές του ISIS.

Ο πρώην αστυνομικός από τη Συρία κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από ένα χρόνο, ενώ ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι έγινε λάθος στη μετάφραση καθώς δεν γνωρίζει αγγλικά. Μάλιστα, μόλις κατάλαβε ότι κατηγορείται για τρομοκρατία, επιχείρησε να αυτοκτονήσει.
Οι αστυνομικοί έχουν συμπεριλάβει στη δικογραφία φρικιαστικές εικόνες από το κινητό τηλέφωνό του, στις οποίες πρωταγωνιστεί. Η σύζυγός του πάντως υποστηρίζει ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του ήταν φίλων του.
Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται με στόχο να εντοπίσουν εάν και με ποιους είχε επαφές ο 32χρονος, ο οποίος μπήκε στη χώρα μας από τη Λέρο, τον Ιούνιο του 2016. Από εκεί έφθασε στην Αθήνα και ταξίδεψε μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου έμενε το τελευταίο διάστημα, ενώ την περασμένη Πέμπτη πήγε στην Αλεξανδρούπολη για να περάσει από συνέντευξη στην Υπηρεσία Ασύλου.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως η σύζυγός του κατήγγειλε στο παρελθόν τον 32χρονο για ενδοοικογενειακή βία, λέγοντας μάλιστα στις Αρχές πως ο νεαρός είναι μέλος του “Ισλαμικού Κράτους”. Η ίδια, ωστόσο, μπροστά στην κάμερα, υποστηρίζει πως ουδέποτε υπήρξε βίαιος ο σύζυγός της. Την ίδια ώρα, παραδέχεται πως υπήρξε μαχητής του ISIS όταν ζούσαν στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις