Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Απόλυτη ανατροπή: «Ατύχημα» η δολοφονία Ζαφειρόπουλου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές

Νέο σενάριο φαίνεται ότι ανατρέπει τις αρχικές εκτιμήσεις της αστυνομίας σχετικά με τη δολοφονία, το απόγευμα της Πέμπτης στο γραφείο του στα Εξάρχεια, του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.


Συγκεκριμένα, αστυνομικές πηγές που βρίσκονται στην «καρδιά» των ερευνών και τις οποίες επικαλείται ο enikos.gr, αναφέρουν ότι η αρχική εκτίμηση περί πληρωμένου χτυπήματος ίσως και να μην ισχύει, με τις έρευνες να προσανατολίζονται περισσότερο στην εκδοχή του «ατυχήματος». Δηλαδή, οι δύο άνδρες που συναντήθηκαν με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να μην ήταν επαγγελματίες δολοφόνοι, αλλά όντως πελάτες, οι οποίοι ζήτησαν από το δικηγόρο κάτι, εκείνος τους το αρνήθηκε και, πανικόβλήτοι τον πυροβόλισαν και τον σκότωσαν.

Γιατί, όμως, η αστυνομία μοιάζει πλέον να εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο; Τα στοιχεία που οδηγούν σε αυτή την εκδοχή είναι τα εξής:

1. Το όπλο του εγκλήματος: η αστυνομία θεωρεί ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος πυροβολήθηκε με περίστροφο, καθώς στον τόπο του εγκλήματος δεν βρέθηκε κάλυκας. Όμως, από την εμπειρία των αστυνομικών, τα «επαγγελματικά» χτυπημάτα γίνονται συνήθως με πιστόλι και σιγαστήρα και όχι με περίστροφο.

2. Ένας πυροβολισμός: σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι επαγγελματίες δολοφόνοι δεν ακρούνται σε έναν πυροβολισμό, αλλά σιγουρεύουν με περισσότερους ότι το θύμα τους είναι νεκρό.

3. Τα «γυμνά» πρόσωπα: οι δράστες εμφανίστηκαν χωρίς καλυμμένα πρόσωπα και παρέμειναν στο γραφείο του θύματος για σχεδόν μισή ώρα, χρόνος που δεν ταιριάζει με την πρακτική των «επαγγελματιών» δολοφόνων. Επίσης άφησαν στο χώρο του γραφείου γενετικό υλικό το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από την αστυνομία.

Μια άλλη εκδοχή του «ατυχήματος» που εξετάζουν οι Αρχές είναι οι δύο άνδρες να πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου για να «στείλουν μήνυμα» και τα πράγματα να πήγαν πολύ στραβά.

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει το κινητό τηλέφωνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και πιθανότατα να προκύψουν επικοινωνίες που παραπέμπουν στους δράστες. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι από κάμερες που βρίσκονται εγγύς του γραφείου του δολοφονηθέντος δικηγόρου έχουν καταγραφεί ομιλίες που η αστυνομία θα επιχειρήσει να «καθαρίσει» για να διαπιστώσει αν αποτελούν στοιχεία σχετικά με το έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις