Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Αντιπρόεδρος ΕΣΡ: Μετά τα Χριστούγεννα ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Εμμέσως πλην σαφώς, ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ροδόλφος Μορώνης επιβεβαίωσε σήμερα τις πληροφορίες ότι καθυστερεί αρκετά ακόμη η διενέργεια του
διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και απομακρύνεται το ενδεχόμενο αυτός να γίνει μέχρι τα Χριστούγεννα.

«Υπάρχουν εκκρεμότητες ακόμη, που συνδέονται με  τεχνικές βελτιώσεις και ρυθμίσεις. Εάν δεν γίνει η νομοθεσία γύρω από την αδειοδότηση, δεν μπορούμε να εκδώσουμε την προκήρυξη, αν και έχουμε αρχίσει ήδη να τη συντάσσουμε» είπε ο κ. Μορώνης κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχει ένας αριθμός προτάσεων από πλευράς ΕΣΡ που αυτή τη στιγμή συζητείται σε επίπεδο νομικών συμβούλων, αλλά αυτή η συζήτηση δεν έχει ολοκληρωθεί και έτσι δεν υπάρχει σαφής εικόνα πώς μπορούν οι προτάσεις αυτές να αποτυπωθούν σε νομοθετικά κείμενα. Εάν δεν υπάρξει αυτή η αποτύπωση σε νομοθετικά κείμενα, τα οποία πρέπει να ψηφιστούν από την Ολομέλεια της Βουλής, δεν μπορεί να διαμορφωθεί και να εκδοθεί η προκήρυξη για τον διαγωνισμό, είπε.

Ο κ. Μορώνης έδωσε και έναν οδικό χάρτη για το πώς θα κυλήσουν τα πράγματα από τη στιγμή που γίνουν νόμος οι προτάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μέχρι τη διενέργεια του διαγωνισμού.

«Από την ώρα που θα δημοσιευθεί η προκήρυξη, 45 ημέρες πρέπει να μείνει ανοικτή για να υποβάλουν τα κανάλια τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στη συνέχεια, απαιτείται ένας χρόνος για τον έλεγχο των πιστοποιητικών αυτών και των οικονομικών στοιχείων. Ο έλεγχος των οικονομικών θα πάρει πάνω από έναν μήνα. Μετά και από αυτόν τον έλεγχο και τις ενστάσεις, δεν μένει παρά η διενέργεια της δημοπρασίας», είπε ο κ. Μορώνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις