Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

Η ανυπακοή είναι ηθική, πολιτική πράξη και όχι κοινό έγκλημα!


Η ανυπακοή είναι ηθική, πολιτική πράξη και όχι κοινό έγκλημα!

Τζούλια Λιακοπούλου

Η Πλεύση Ελευθερίας κατέθεσε το μανιφέστο της - Plan B από Ζαν Λυκ και Ζωή για Ευρώπη

Ζαν Λυκ Μελανσόν: «Μην υποχωρείτε…»

 Ιστορικών διαστάσεων εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στον χώρο Academy, στην Αθήνα το τριήμερα 27-28-29 Οκτωβρίου.


Με διοργάνωση της Πλεύσης Ελευθερίας και κύριους ομιλητές τον επικεφαλής της "Ανυπότακτης Γαλλίας" Ζαν Λυκ Μελανσόν και την Πρόεδρο της ΠΛΕΥΣΗΣ Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι συμμετέχοντες αποκόμισαν την βεβαιότητα πως ήρθε η ώρα με αισιοδοξία, αγώνα, ανυπακοή και ευθύνη, να χαράξουν τη νέα προοπτική για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη.
Τίθενται στέρεα θεμέλια μετά το μανιφέστο θέσεων που κατέθεσε με της ιστορικού χαρακτήρα εισήγησή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαγράφοντας με λεπτομερή τρόπο τα τρία βήματα που την οριστική αλλαγή διακυβέρνησης της χώρας.
Μέσα από αυτά τα τρία βήματα περνάει η αυτό-οργάνωση της Πλεύσης με την ίδρυση Πυρήνων Ελευθερίας που θα χτιστούν σε όλη τη χώρα, δίνοντας μορφή στην διαφορετική μορφή οργάνωσης του κινήματος των κινημάτων! Ξεκινάει η γενική ανυπακοή απέναντι σε ένα καθεστώς δυνάστη και υπηρέτη ξένων συμφερόντων! Προδιαγράφεται η τιμωρία των ενόχων και υπευθύνων των Μνημονίων και η αστική ευθύνη τους με την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων όσων ευθύνονται!
Τίθεται ως προϋπόθεση της νέας διακυβέρνησης, η κατάργηση των ιδιωτικών τραπεζών, η ίδρυση Κεντρικής Εθνικής Τράπεζας που θα διασφαλίσει την οικονομική και χρηματιστηριακή ανεξαρτησία της χώρας, σε συνδυασμό με την έκδοση νέου νομίσματος ενχάρτου και λογιστικού, αλλά με πλήρη κατοχύρωση των διαδικασιών μετάβασης. Εξαγγέλθηκε η εφαρμογή της Σεισάχθειας, ως αντιστροφή της εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού από τα βάρη της κρίσης.
Προηγήθηκε η ομιλία του Ζαν Λυκ Μελανσόν που ανακοίνωσε την αναγκαιότητα της ύπαρξης «σχεδίου Β» για την Ευρώπη το οποίο, ετοιμάζεται από τον ίδιο, την Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και από ηγετικά στελέχη οργανώσεων από πολλές χώρες της Ευρώπης. Το Σχέδιο Β, όπως είπε, είναι το σύνολο όλων των εύλογων προτάσεων που θα μας επιτρέψουν να ξεφύγουμε από τη μέγγενη των σημερινών Ευρωπαϊκών συνθηκών και θα μας επαναφέρουν στον δρόμο της δημοκρατίας και της ειρήνης!
Ισχυρίστηκε πως δεν αποτελεί πρόβλημα το χρέος της Ελλάδας για την Ευρώπη, με δεδομένο πως το Ελληνικό Χρέος αποτελεί λιγότερο από το 3% του συνολικού Ευρωπαϊκού Δημόσιου Χρέους. Ούτε βέβαια το Ελληνικό ιδιωτικό χρέος που είναι απειροελάχιστο τμήμα των 13.000 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είναι το συνολικό Ευρωπαϊκό. Αυτά τα αστρονομικά ποσά, που δεν μπορεί να συλλάβει ένα ανθρώπινο μυαλό, είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορούν και δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ΠΟΤΕ !!! Η πρόθεση του συστήματος είναι να συνεχίσει την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων με νέα και νέα μέτρα στο διηνεκές...!
Με σαφήνεια ξεκαθάρισε πως «Ήρθα για να σας τονώσω το ηθικό» και πρόσθεσε: «Μην υποχωρείτε. Η μεγαλύτερη καταστροφή δεν είναι η οικονομική, είναι η ηθική, πνευματική και ιδεολογική. Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που υποχώρησαν, που εγκατέλειψαν τα δικά τους μετερίζια των αγώνων. Σήμερα λέμε ότι χρειάζεται θάρρος και πειθαρχία στους αγώνες. Να μην υποχωρούμε. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα».
Εκτός από τον Ζακ Λυκ Μελανσόν, παραβρέθηκαν  πέντε βουλευτές του Γαλλικού Κοινοβουλίου της "Ανυπότακτης Γαλλίας", ο βουλευτής και τ. Υπουργός της Ισλανδίας Όγκμουντουρ Γιόνασον, η βουλευτίνα της Καταλονίας Εουλάλια Ρεγκουάν, αλλά και ακτιβιστές δικηγόροι των κινημάτων κατά των εξώσεων στην Ισπανία, άνθρωποι των κινημάτων, η νεολαία του Momentum, καλλιτέχνες, ανεξάρτητοι δημιουργοί, άνθρωποι του πολιτισμού.
Από τον Ελληνικό πολιτικό χώρο υπήρχε πολυπληθής αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας απαρτιζόμενη από τους Παναγιώτη  Λαφαζάνη, Δημήτρη Στρατούλη και Νίκο Χουντή.

Πέντε ξένα τηλεοπτικά κανάλια και δεκάδες Γάλλοι δημοσιογράφοι παραβρέθηκαν για να καλύψουν το τριήμερο της Συνάντησηs Εργασιών της Πλεύσης Ελευθερίας! Βεβαίως, ήταν ηχηρή… η καθολική απουσία των Ελληνικών συστημικών ΜΜΕ!!! Τα Ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια και οι Έλληνες δημοσιογράφοι ( εκτός ελαχίστων δημοσιογράφων ) απέκρυψαν από τον Ελληνικό λαό το γεγονός! Όμως, εστί δίκης οφθαλμός… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις