Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΣΥΡΙΖΑίοι! ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΑΝ όλες οι ποινικές ευθύνες τους…

Την περασμένη Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε η δεύτερη Σύνοδος της τρέχουσας Κοινοβουλευτικής περιόδου και με βάση το Σύνταγμα τελείωσε η
προθεσμία της Βουλής να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου.
«…Και με βάση το… Σύνταγμα…»…
Ένα Σύνταγμα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της πολιτικής αλητείας…
Και με την Αναθεώρηση που ετοιμάζουν, θα βάλουν ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΛΑΟ.
Καλλιόπη Σουφλή
Τέλος στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως τουλάχιστον κάνει λόγο μέρος της αντιπολίτευσης.
Την περασμένη Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε η δεύτερη Σύνοδος της τρέχουσας Κοινοβουλευτικής περιόδου και με βάση το Σύνταγμα τελείωσε η προθεσμία της Βουλής να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, υπενθυμίζεται, πως έχει θέσει σειρά θεμάτων, όπως η ζημία που προκάλεσε στη χώρα η επιβολή των capital controls, αν υπήρξε σχέδιο εισβολής στο Νομισματοκοπείο, αν η κυβέρνηση γνώριζε ότι επίκειτο κλείσιμο τραπεζών, αν υπήρξε κυβερνητικό σχέδιο εξόδου από το ευρώ, αλλά και για το plan b του Γιάνη Βαρουφάκη (plan X, όπως το ονόμαζε ο ίδιος) για παράλληλο σύστημα πληρωμών.
Η ΝΔ, μάλιστα, είχε καταθέσει πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής τον Μάρτιο του 2016 που είχε απορριφθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ παρόμοια θέματα έχουν θέσει κατά το παρελθόν και Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι.
Και 17 δικογραφίες
Παράλληλα δεν μπορεί πλέον να διερευνηθούν ποινικά και 17 δικογραφίες της πρώτης περιόδου, τρεις εκ των οποίων αφορούσαν στον πρωθυπουργό (για …εσχάτη προδοσία και την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων στη Fraport, δυο κατά του Χρήστου Σπίρτζη, τρεις εναντίον του πρώην υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη, πέντε κατά του πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις