Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Δηλώνεις τρίτεκνος; Θα τιμωρηθείς…!


Δηλώνεις τρίτεκνος; Θα τιμωρηθείς…!

Δημήτρης Στρατούλης: Να εξομοιωθούν ΤΩΡΑ οι τρίτεκνες με τις πολύτεκνες οικογένειες!

«Οι οικογένειες με περισσότερα μέλη έχουν υποστεί πολύ μεγαλύτερη φτωχοποίηση λόγω εφαρμογής των μνημονίων της λιτότητας. Επίσης, για λόγους αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, το οποίο τα 7 χρόνια των μνημονίων έχει οξυνθεί ακόμα περισσότερο στη χώρα μας!»


Παρέμβαση Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της ΠΓ της ΛΑ.Ε, στη σύσκεψη Ομοσπονδίας Τριτέκνων Οικογενειών
«Κατ' αρχή θέλω να συγχαρώ την Ομοσπονδία σας για τη νέα μορφή ελέγχου των πολιτικών κομμάτων, που έχετε καθιερώσει, ως προς την αξιοπιστία τους για την εφαρμογή των δεσμεύσεων τις οποίες έχουν αναλάβει απέναντί σας και απέναντι σε 200 χιλιάδες τρίτεκνες οικογένειες στην προηγούμενη σύσκεψη, που είχατε οργανώσει πριν από 6 μήνες στον ίδιο χώρο. Η γνώμη μας είναι ότι πρέπει να κάνετε πιο συχνά αυτές τις συσκέψεις ελέγχου τήρησης των πολιτικών δεσμεύσεων όλων των κομμάτων για τα αιτήματά σας. Επιπλέον θεωρούμε ότι θα βοηθούσε πολύ στην επίτευξη των στόχων σας, οι όποιες παρόμοιες συσκέψεις να συνδυαστούν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και πανελλαδική συγκέντρωση των μελών σας στην Αθήνα, την ημέρα κατά την οποία θα συζητιέται στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής το πόρισμά της για το δημογραφικό. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θεωρεί ότι το αίτημά σας για εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, είναι απόλυτα δίκαιο και αναγκαίο. Καταρχήν, για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, διότι οι οικογένειες με περισσότερα μέλη έχουν υποστεί πολύ μεγαλύτερη φτωχοποίηση λόγω εφαρμογής των μνημονίων της λιτότητας. Επίσης, για λόγους αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, το οποίο τα 7 χρόνια των μνημονίων έχει οξυνθεί ακόμα περισσότερο στη χώρα μας βάζοντας βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης αλλά και στην όποια προσπάθεια αναπτυξιακής και φιλολαϊκής παραγωγικής ανασυγκρότησης στη χώρα μας, παίρνοντας επιπλέον υπ' όψη ότι τα μνημονιακά χρόνια έφυγαν από τη χώρα μας για αναζήτηση εργασίας 500.000 νέοι και νέες. Παρατηρούμε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις σ' αυτές τις συσκέψεις τις οποίες διοργανώνετε συνήθως δεσμεύονται στα λόγια ότι συμφωνούν με το αίτημά σας για εξομοίωση σας με τους πολύτεκνους, αλλά δεν κάνουν τίποτα στην πράξη για την επίλυσή του. Επειδή όμως τα λόγια και οι υποσχέσεις δεν έχουν καμία σημασία, αν δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένες πράξεις, καλούμε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, εάν εννοούν αυτά που σας υπόσχονται, να φέρουν στη βουλή, είτε ως νομοσχέδιο τα κυβερνητικά κόμματα, είτε ως πρόταση νόμου τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, την οποία έχει ετοιμάσει η Ομοσπονδία σας και με την οποία η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ συμφωνεί απόλυτα.
Καθόσον μας αφορά, εμείς εκπληρώσαμε τις 3 δεσμεύσεις που αναλάβαμε απέναντί σας, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα σας με πολιτικές πρωτοβουλίες και προς την αρμόδια ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για το δημογραφικό, παρ' ότι για λίγες ψήφους δεν εκπροσωπούμαστε στη βουλή, αλλά και προς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, στο οποίο ως γνωστό εκπροσωπούμαστε με τον ευρωβουλευτή μας Νίκο Χουντή.
Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον αγώνα σας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις