Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ – Τύφλα να έχει ο φασισμός Ερντογάν…

… μπροστά στο φασισμό Τσίπρα – Καμμένου
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Η κυβέρνηση Τσίπρα κατ’ εντολή των δανειστών πέταξε στον “Καιάδα” τις μηνιαίες τοπικές εφημερίδες

καταργώντας τους, την ταχυδρομική έκπτωση που ίσχυε επί δεκαετίες. Ούτε η δικτατορία του Γιώργου Παπαδόπουλου δεν τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο. Το κάνει η “αριστερή”, υποτίθεται “φιλολαϊκή” κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) εξέδωσε ανακοίνωση και καταγγελία – διαμαρτυρία, που σύμφωνα με το άρθρο 40, εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση, καταργείται η ειδική επιδότηση της ταχυδρόμησης μέσω ΕΛΤΑ των 400 αντιτύπων ανά έκδοση που ίσχυε για τα έντυπα των Μελών της ΕΔΙΠΤ και για όσα θα μπορούσαν να γίνουν Μέλη στην ΕΔΙΠΤ και διατηρείται πλέον για τις ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες που περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση που προβλέπεται από την παράγραφο 1 του άρθρου 2 του ν. 3548/2007. Αυτή η άδικη απόφαση θα αποβεί καταστροφική  για πολλές περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες, που με πολύ κόπο και την πενιχρή αυτή ενίσχυση τα τελευταία χρόνια προσπαθούσαν να επιβιώσουν για να στηρίξουν τον Τόπο τους.
Η κατάργηση της επιδότησης ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης του Νόμου, ήτοι από τις 9 Αυγούστου 2017. Ωστόσο, λόγω της μη έγκαιρης κοινοποίησης της απόφασης από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης σε όλα τα τοπικά υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ, ενδέχεται για όσους έχουν ταχυδρομήσει με το μειωμένο τιμολόγιο μετά την 9η Αυγούστου να τους ζητηθεί το υπόλοιπο που προκύπτει αναδρομικά!

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΔΙΠΤ…

…η οποία απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Ψηφιακής, Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά, την οποία κοινοποίησε στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων, καθώς και σε όλους του Βουλευτές.
Το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ έχει καταβάλλει αγωνιώδη προσπάθεια να βρει τρόπους, προκειμένου να στηρίξει τα Μέλη της Ένωσης. Γι’ αυτό έχει κάνει  αλλεπάλληλες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και με διάφορους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων προβάλλοντας τις θέσεις της ΕΔΙΠΤ και τα προβλήματα των Μελών της.
Όμως, δυστυχώς η πολιτική ηγεσία για ακόμα μία φορά προσπερνά κάθε πρόταση που υποβάλλουν και ουσιαστικά τους αγνοούν παντελώς και αδιαφορούν για την επιβίωση των μικρών εκδοτικών επιχειρήσεων, παρόλο που μεγαλόστομα διατείνονται περί του αντιθέτου!

Διαμαρτυρία – καταγγελία…

…λοιπόν, της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), της δεύτερης σε αρχαιότητα δημοσιογραφικής – εκδοτικής οργάνωσης στην Ελλάδα (έτος ιδρύσεως 1939), που εκπροσωπεί  220 έντυπα, εφημερίδες και περιοδικά, με αναγνωστικό κοινό που υπερβαίνει τα (2) δυο εκατομμύρια αναγνώστες!
Έτσι, διαμαρτύρεται έντονα, ότι σύμφωνα με το άρθρο 40 του ν. 4487/2017 “Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, τροποποίηση του ν. 3548/2007, σύσταση μητρώου περιφερειακού και τοπικού Τύπου κ.α.”, που έφερε αιφνιδιαστικά στη Βουλή το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση  και ψηφίστηκε στις 9 Αυγούστου 2017, καταργείται ανεξήγητα το ειδικό μειωμένο τιμολόγιο για την διακίνηση των 400 πρώτων αντιτύπων ανά έκδοση, ΜΟΝΟ για τα έντυπα των Μελών της ΕΔΙΠΤ, ενώ διατηρείται για το υπόλοιπο κομμάτι του Περιφερειακού Τύπου.
Πρόκειται για μία αδικαιολόγητη και αχαρακτήριστη απόφαση του Υπουργείου που διαχωρίζει τον Περιφερειακό Τύπο σε προνομιούχους και μη και θα αποβεί καταστροφική  για πολλές περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες, αλλά και τα κλαδικά έντυπα, που με πολύ κόπο και την πενιχρή αυτή ενίσχυση τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να επιβιώσουν για να στηρίξουν τον Τόπο τους ή τον κλάδο τους.
Απαιτεί η ΕΔΙΠΤ την άμεση διόρθωση της συγκεκριμένης διάταξης, προκειμένου να μην πέσει η οριστική “ταφόπλακα” σε όλες ανεξαιρέτως τις μηνιαίες τοπικές εφημερίδες αλλά και στα κλαδικά έντυπα της χώρας, που καλύπτουν αποκλειστικά τους μεγαλύτερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και τους επαγγελματίες αυτών!

Τα φασιστοειδή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ο Τσίπρας έχει ως στόχο να βάλει λουκέτο και να φιμώσει τον Τύπο. Και η εύκολη λεία είναι ο Τοπικός – περιφερειακός Τύπος. Χιλιάδες, μηνιαίες, διμηνιαίες και τριμηνιαίες εφημερίδες οδηγούνται σε λουκέτο μια και καταργήθηκε η ταχυδρομική έκπτωση που είχαν από τη Γενική Γραμματεία Τύπου, η οποία χαρακτήρισε αυτόν τον φασιστικό Νόμο ως Μνημονιακή υποχρέωση της πρώτης κυβέρνησης αριστερά! Ο Νόμος ο οποίος ίσχυε και έδινε την ταχυδρομική ατέλεια, για μέχρι 400 τεύχη, ήταν αυτός (http://www.hellastax.com/HTML/2011-n/16682-2011.htm) ο οποίος συμπεριελάμβανε τα μέλη της ΕΔΙΠΤ (Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου) και ξαφνικά ο Τσίπρας, ο Καμμένος και τα άλλα φασιστοειδή έφεραν νύχτα Παρασκευής, μέσα στο κατακαλόκαιρο, μια τροπολογία, μέσα στις άλλες δεκάδες, για να στραγγαλίσουν όλες τις Περιφερειακές εφημερίδες. Έτσι κατάργησαν την ταχυδρομική έκπτωση, πετώντας στον “Καιάδα” την ίδια τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ επειδή την φοβούνται και επειδή έτσι τους υπαγόρευσαν οι τοκογλύφοι – δανειστές “εταίροι” μας της γερμανικής ΕΕ!
Ποιος λοιπόν θεωρεί ότι οι Τσίπρας και Καμμένος είναι ολιγότερο φασίστες από τον Ρετζέπ – Ταγίπ Ερντογάν;;

Με απλά ελληνικά…

…και για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό για την εφημερίδες, σας λέμε ότι πλήρωναν περί τα 0,13 λεπτά του ευρώ ανά τεμάχιο εφημερίδας και τώρα, που το Ταχυδρομείο (με την κατάργηση της έκπτωσης) ζητάει 1,35 ευρώ ανά τεμάχιο. Αν αυτό το πολλαπλασιάσετε επί 400 τεύχη, τότε πρέπει να καταβάλει η κάθε εφημερίδα 540 € για να ταχυδρομηθούν τα τεύχη της. Κάτι που είναι αδιανόητο, διότι η κάθε μηνιαία εφημερίδα δεν έχει τέτοια έσοδα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί! Άρα, οδηγούν σε λουκέτο τον περιφερειακό Τύπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις