Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Έλληνας εργαζόμενος στην Καταλονία: «Ο κόσμος δε φοβάται να ψηφίσει υπέρ της ανεξαρτησίας είναι γενναίος»

Τον γύρο του κόσμου κάνουν από το πρωί οι θλιβερές εικόνες και τα βίντεο από τα εκλογικά κέντρα στη Βαρκελώνη, όπου η αστυνομία με βίαιο τρόπο προσπαθεί να μποδίσει την διεξαγωγή
του απαγορευμένου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. 

Εικόνες με ηλικιωμένους ανθρώπους να κυκλοφορούν αιμόφυρτοι στου δρόμους αλλά και φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν ότι η αστυνομία έχει κάνει μέχρι και χρήση πλαστικών σφαιρών προκαλούν την αντίδραση της κοινής γνώμης για την αδικαιολόγητη χρήση βίας. 

Ιστοσελίδα επικοινώνησε με Έλληνα που ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Βαρκελώνη, ο οποίος εξέφρασε τη θλίψη του για τα σημερινά γεγονότα τονίζοντας ωστόσο ότι οι πολίτες της Βαρκελώνης δεν φοβούνται από τα μέτρα καταστολής που έχει επιβάλλει η ισπανική κυβέρνηση. 


«Το βλέπω από κοντά. Βρίσκομαι σε μία πλατεία που υπάρχει εκλογικό κέντρο. Το μόνο που θέλει ο κόσμος είναι να ψηφίσει. Οικογένειες, ηλικιωμένοι μικρά παιδιά, βρίσκονται εδώ. Βλέπουμε βίαιες εικόνες από άλλα σημεία, ευτυχώς ακόμη εδώ δεν έχει υπάρξει πρόβλημα.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι δικαιολογεί μία τέτοια αντίδραση από πλευράς ισπανικού κράτους. Βλέπω κόσμο γεμάτο ενθουσιασμό για το δημοψήφισμα. Το περίμενε πάρα πολλά χρόνια. Είναι κρίμα να βλέπουμε άσχημες εικόνες», λέει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Αυτή τη στιγμή φωνάζουν: "Ψηφίζουμε". Στο εκλογικό κέντρο που βρίσκομαι δεν υπάρχει αστυνομία. Μεταφέρονται από εκλογικό κέντρο σε εκλογικό κέντρο. Μπαίνουν μέσα παίρνουν τις κάλπες και τα ψηφοδέλτια και φεύγουν. 

Οι εικόνες με τα ματωμένα κεφάλια ηλικιωμένων γυναικών δεν αρέσουν σε κανέναν. Ο κόσμος όμως δεν φοβάται. Εγώ τους βλέπω αρκετά γενναίους ακόμα και αυτοί που δεν είχαν βγει ποτέ στη ζωή τους στον δρόμο να διαδηλώσουν τώρα βρίσκονται εδώ. Βλέπω ενθουσιασμό, γενναιότητα και αποφασιστικότητα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις