Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Οι ιμάμηδες-πράκτορες του Ερντογάν κοστίζουν! Έγγραφα

Η έτσι κι  αλλιώς πανίσχυρη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, έχει στη διάθεσή της κονδύλια ύψους 2 δις δολάρια. Όπως προκύπτει από επίσημα
κυβερνητικά έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα ο Τούρκος αυτοεξόριστος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ η Διεύθυνση Θρσηκευτικών Υποθέσεων δεν ασχολείται με τα θεία αλλά με παρακολουθήσεις και με έργο που παραπέμπει σε μυστικές υπηρεσίες. Ανάμεσα στις δαπάνες που περιγράφονται στα σχετικά έγγραφα,προκύπτει ότι έχουν πληρώσει πολλά λεφτά για “μυστικές επιχειρήσεις.
Επισήμως, το τουρκικό Διευθυντήριο Θρησκευτικών Υποθέσεων (Ντιγιανέτ στα τούρκικα) έχει αποστολή να προσφέρει θεσμικές θρησκευτικές υπηρεσίες, ανεξαρτήτως όλων των πολιτικών ιδεολογιών. Στην πράξη, η αντίληψη του Ντιγιανέτ για την «προσφορά θεσμικών θρησκευτικών υπηρεσιών» μπορεί να είναι διαφορετική από αυτό που σημαίνει ο όρος.
 Σε μια ενημέρωση κοινοβουλευτικής επιτροπής, το Ντιγιανέτ παραδέχτηκε ότι συγκέντρωσε, μέσω ιμάμηδων, πληροφορίες από 38 χώρες για τις δραστηριότητες υπόπτων ως οπαδών του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που είναι εγκατεστημένος στις ΗΠΑ και τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατήγγειλε ως τον εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος .
Σαν να πρόκειται για το φυσιολογικότερο πράγμα του κόσμου, το Ντιγιανέτ ανέφερε πως οι ιμάμηδές του συγκέντρωσαν πληροφορίες και απέστειλαν εκθέσεις από την Αμπχαζία, τη Γερμανία, την Αλβανία, την Αυστραλία, την Αυστρία, το Αζερμπαϊτζάν, την Λευκορωσία, το Βέλγιο, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Γεωργία, την Ολλανδία, τη Βρετανία, τη Σουηδία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το  Μαυροβούνιο, το Καζακστάν, την Κένυα, το Κιργιστάν, το Κόσσοβο,, την Λιθουανία, τη Μακεδονία, την Μογγολία, τη Μαυριτανία, τη Νιγηρία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σαουδική Αραβία, το Τατζικιστάν, την Τανζανία, το Τουρκμενιστάν και την Ουκρανία.
Μετά αρκετές άλλες παράδοξες ιδιαιτερότητες, η Τουρκία τελικά κέρδισε τον τίτλο της χώρας με τους πρώτους ιμάμηδες κατασκόπους στον κόσμο –και αυτό επισήμως                                                 
Αυτό είναι ανησυχητικό για πολλές ευρωπαϊκές χώρες που φιλοξενούν εκατομμύρια Τούρκους.
Τον περασμένο Οκτώβριο, ένας Τουρκο-Γερμανός πολιτικός επιστήμων, ο Μπουράκ Κοπούρ, προειδοποίησε ότι η αυξανόμενη υποστήριξη στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν θα μπορούσε να οδηγήσει τους Γερμανούς τουρκικής καταγωγής στη συγκρότηση ενός βίαιου τουρκικού εθνικιστικού κινήματος. Τον Ιούλιο, ο Τσεμ Οζντεμίρ, τουρκικής εθνικότητας αρχηγός των Γερμανών Πρασίνων, προειδοποίησε για την επιρροή της Τουρκο-Ισλαμικής ΄Ενωσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, η οποία –είπε- χρηματοδοτείται και παίρνει τις εντολές της απ’ ευθείας από το κόμμα ΑΚΡ του Ερντογάν. Παρόμοια δήλωση είχε κάνει ένα μήνα νωρίτερα ο Επίτροπος Ενσωμάτωσης Αϊντάν Οζογκούζ.
Η Ολλανδική κυβέρνηση επέστησε την προσοχή του κοινού για την ύπαρξη  «ιμάμηδων-πρακτόρων» από την Τουρκία και κάλεσε τους πολίτες να υποβάλλουν τις ενδεχόμενες καταγγελίες τους για κακοποιό δράση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις