Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Ν. Χουντής: Οι πρόσφυγες που μπαίνουν στην Ελλάδα, δεν έχουν καμία ελπίδα μετεγκατάστασης…




Ν. Χουντής: Οι πρόσφυγες που μπαίνουν στην Ελλάδα, δεν έχουν καμία ελπίδα μετεγκατάστασης…

 

·        Από 26 Σεπτεμβρίου όλοι οι πρόσφυγες που καταγράφονται ότι μπαίνουν στην Ελλάδα, δεν έχουν καμία ελπίδα μετεγκατάστασης

·        Ν. Χουντής προς Κομισιόν: «Θα εφαρμοστεί ο Κανονισμός Δουβλίνο για όσους εισέλθουν στη χώρα μετά τις 26 Σεπτεμβρίου, εγκλωβίζοντάς τους στην Ελλάδα;»

 


Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Ν. Χουντής, με αφορμή τη λήξη, στις 26 Σεπτεμβρίου, του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, το οποίο δεν εφαρμόστηκε επί της ουσίας ποτέ, αλλά και το συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νησιά με την αύξηση των προσφυγικών ροών.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτηση του ζητάει να ληφθούν έκτακτά μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξημένων ροών προσφύγων, επισημαίνοντας επιπλέον τον κίνδυνο ότι με την εφαρμογή του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙΙ, όσοι εισέλθουν μετά τις 26 Σεπτεμβρίου θα εγκλωβιστούν και νομότυπα πλέον στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην ερώτησή του επισημαίνει ότι, μετά τις 26 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία έληξε η ισχύς του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία στα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ, χιλιάδες πρόσφυγες κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, αφού, και τυπικά πλέον, δεν υπάρχει η υποχρέωση των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε. να μοιραστούν τμήμα του «βάρους» του νέου προσφυγικού κύματος. Στη συνέχεια της ερώτησης, αφού αναδεικνύει το γεγονός ότι, ήδη τις πρώτες 20 μέρες του Σεπτεμβρίου οι διελεύσεις έφτασαν σχεδόν τις 3.000, διαψεύδει ουσιαστικά τις δηλώσεις της Επιτροπής της 6ης Σεπτεμβρίου 2017 που εγκωμίαζαν την επιτυχημένη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, η οποία, δήθεν, διατηρούσε τις ημερήσιες διελεύσεις στα ελληνικά νησιά στις 75. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, αφού παραθέτει τις δηλώσεις του αρμόδιου Επιτρόπου, σύμφωνα με τις οποίες, «η νομική υποχρέωση των κρατών μελών να προβούν σε μετεγκαταστάσεις δεν τελειώνει το Σεπτέμβριο και ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου σχετικά με τη μετεγκατάσταση ισχύουν για όλα τα επιλέξιμα πρόσωπα που φθάνουν στην Ελλάδα ή στην Ιταλία έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2017», καταλήγει ρωτώντας την Κομισιόν αν προτίθεται να λάβει η ΕΕ έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξημένων ροών προσφύγων στην Ελλάδα, αν θα εφαρμοστεί ο Κανονισμός Δουβλίνο για όσους εισέλθουν στη χώρα μετά τις 26 Σεπτεμβρίου, και αν υπάρχει δυνατότητα παράτασης του προγράμματος μετεγκατάστασης.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις