Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Έρευνα για την δράση του “Ρουβίκωνα” διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Στο μικροσκόπιο η δράση του «Ρουβίκωνα». Διπλή έρευνα για το περιστατικό στον Ευαγγελισμό. Θα ελεγχθούν και οι καταγγελίες σε βάρος του γιατρού.

Παρέμβαση για την δράση της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», τόσο στην πρεσβεία της Ισπανίας, στην Εφορία Ψυχικού, στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών και
αλλού, αλλά και για το χθεσινό περιστατικό εισβολής στο γραφείο χειρουργού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» πραγματοποίησε σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.
Ειδικότερα, η κ. Δημητρίου διέταξε τη συνένωση και την έρευνα όλων των δικογραφιών που αφορούν «επισκέψεις» μελών του Ρουβίκωνα, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του βίντεο με την εισβολή μελών της οργάνωσης στον «Ευαγγελισμό» και τις απειλές τις οποίες εκτόξευσαν σε χειρουργό, ότι θα του κόψουν το χέρι αν μάθουν ότι δέχτηκε «φακελάκι».
Ακόμη, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, να διενεργήσει διπλή έρευνα για το περιστατικό στο νοσοκομείο. Πρώτον, για τις απειλές που δέχτηκε ο γιατρός και δεύτερον, να βγουν αντίγραφα της δικογραφίας και να ελεγχθεί αν όντως ο συγκεκριμένος γιατρός απαιτεί «φακελάκι» από τους ασθενείς.
Ανακοίνωση αναφορικά με το περιστατικό εξέδωσε και η Διοίκηση του Ευαγγελισμού, την οποία υπογράφει η Διοικήτρια Νάγια Μητσάκη, στην οποία τονίζεται ότι το Νοσοκομείο είναι ανοικτό σε καταγγελίες πολιτών.
Ρουβίκωνας - γιατρός - φακελάκι - Ευαγγελισμός
Για «πολιτική ανοχή στην ανομία» έκανε λόγο ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, με αφορμή την έφοδο του Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό. Ο βουλευτής της συγκυβέρνησης σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι, αυτό πρέπει να αλλάξει. «Δεν πρέπει να καταλύεται η τάξη», είπε αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, «υπήρξε ευθεία απειλή κατά της υγείας και της ζωής του ανθρώπου και αυτό δεν είναι αποδεκτό».
"Το περιστατικό στον Ευαγγελισμό και οι τραμπουκισμοί σε βάρος ενός γιατρού,  αποδεικνύει ότι το Κράτος είναι υπό διάλυση και η κοινωνία μας σταδιακά μετατρέπεται σε ζούγκλα. Αυτά που ζούμε σήμερα, όπου δυναμικές μειοψηφίες καταλύουν με ευκολία τους νόμους κι εξευτελίζουν ατιμώρητοι άλλους πολίτες , δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτά" τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ και σημειώνει ότι "για τους λειτουργούς της υγείας που παραβαίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη, προβλέπονται συγκεκριμένες, νόμιμες διαδικασίες για την τιμωρία τους. Δεν θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε Φαρ Ουέστ".
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς, στην οποία καταδικάζει τα γεγονότα, τονίζοντας πως σε ανάλογες περιπτώσεις χρηματισμού γιατρών πρέπει να κατατίθενται καταγγελίες στα Πειθαρχικά Όργανα και να τιμωρούνται μέσω αυτής της οδού οι παραβάτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις