Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Να ακυρωθούν οι αυθαίρετες και καταχρηστικές απολύσεις των εργαζομένων στον υπερκεδοφόρο ΟΠΑΠ!



Παναγιώτης  Λαφαζάνης: Να ακυρωθούν οι αυθαίρετες και καταχρηστικές απολύσεις των εργαζομένων στον υπερκεδοφόρο ΟΠΑΠ!


Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε., αποτελούμενη από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη γραμματέα του ΠΣ της ΛΑ.Ε και την Δέσποινα Σπανού, μέλος της ΠΓ της ΛΑ.Ε., συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων ΟΠΑΠ.

 

Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε., αποτελούμενη από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη γραμματέα του ΠΣ της ΛΑ.Ε και την Δέσποινα Σπανού, μέλος της ΠΓ της ΛΑ.Ε., συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων ΟΠΑΠ, αποτελούμενο από τους:
Αντωνάκο Νίκο (Πρόεδρο),
Φιλίππου Γιώργο (Αντιπρόεδρο),
Παπαϊωάννου Κώστα (Μέλος),
Αλεξανδρίδη Παναγιώτη (Μέλος),
με θέμα τις καταχρηστικές απολύσεις των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ.
Είχε προηγηθεί στάση εργασίας και κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στης απολύσεις στην επιχείρηση έξω από το ΣΕΠΕ, στην οποία είχαν παρευρεθεί σε ένδειξη συμπαράστασης, η Δέσποινα Σπανού και ο Γιάννης Δούκας, μέλη της ΠΓ της ΛΑ.Ε.
Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΛΑ.Ε., οι εκπρόσωποι του Σωματείου αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ειδικότερα στην τρομοκρατία και στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων που επικρατούν στην επιχείρηση, με αποκορύφωμα τις έως τώρα 8 αυθαίρετες και καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων. Οι ίδιοι επεσήμαναν την ανάγκη υπογραφής συλλογικής σύμβασης ώστε να κατοχυρωθούν οι θέσεις εργασίας και να αρθούν οι αδικίες και οι μεγάλες μισθολογικές διαφορές μεταξύ των εργαζομένων.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε την συμπαράσταση της ΛΑ.Ε. και την θέληση να αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την προστασία και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Παράλληλα τόνισε ότι ο ΟΠΑΠ είναι μία υπερκερδοφόρα επιχείρηση και συνεπώς είναι ακόμα περισσότερο  απαράδεκτες οι παράνομες απολύσεις εργαζομένων. 
Δήλωσε, επίσης, κατηγορηματικά την στήριξη τη ΛΑ.Ε. στο αυτονόητα δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ό,τι αυτές οι αυθαίρετες απολύσεις στον ΟΠΑΠ θα πρέπει να ανακληθούν άμεσα και ό,τι η ΛΑ.Ε. θα είναι συμπαραστάτης των εργαζομένων στη συνέχεια των κινητοποιήσεων τους, μέχρι την τελική δικαίωση τους.



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις