Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Στη Λισαβόνα ο Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Νίκος Χουντής!


Στη Λισαβόνα ο Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Νίκος Χουντής!

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Νίκος Χουντής μιλάνε στη Συνάντηση του Σχεδίου Β για την Ευρώπη στη Λισσαβόνα, 21-22 Οκτωβρίου.

 Ο Π. Λαφαζάνης και ο Ν. Χουντής θα εκπροσωπήσουν τη ΛΑΕ στη 5η συνάντηση του «Σχεδίου Β για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Συνεργασίας και της Αλληλεγγύης».


  • «Ρήξη με τις συνθήκες της ΕΕ», «πολιτική ανυπακοή στις επιταγές της μόνιμης λιτότητας» και η «οικοδόμηση μιας νέας συνεργασίας χωρών για τα συμφέροντα των λαών τους», οι πολιτικές στοχεύσεις της συνόδου.
Στη Λισαβόνα θα βρεθούν ο Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Νίκος Χουντής, για την 5η συνάντηση του Σχεδίου Β για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Συνεργασίας και της Αλληλεγγύης, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου 2017.
Το Σχέδιο Β αποτελεί μια πρωτοβουλία αριστερών και ριζοσπαστικών κομμάτων και οργανώσεων της Ευρώπης και ευρωβουλευτών της Ευρώ-ομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL), που ιδρύθηκε το 2015 ως μια απάντηση στην υποταγή της κυβέρνησης Τσίπρα και στα θεσμικά και οικονομικά πραξικοπήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΕΚΤ, ενάντια στις κυρίαρχες αποφάσεις του ελληνικού λαού.
Είναι μια πρωτοβουλία από δυνάμεις με ποικιλία απόψεων για ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμών με στόχο τη συγκρότηση ενός αριστερού εναλλακτικού σχεδίου στην Ευρώπη που θα αμφισβητεί τις συνθήκες της ΕΕ, το Σύμφωνο Σταθερότητας, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και την λιτότητα.
Ο Γραμματέας της ΛΑΕ θα μιλήσει στο κλείσιμο των εργασιών την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου στη συζήτηση «Που πάμε από εδώ και πέρα. Ένα Σχέδιο Β για την Ευρώπη», μαζί με τους Catarina Martins (Συντονίστρια του Πορτογαλικού Μπλόκο της Αριστεράς), Eleonora Forenza (Ευρωβουλευτής της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας), Marina Albiol (Ευρωβουλευτής της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας), Nicolas Galepides (συνδικαλιστής Γαλλία) και Nikolaj Villumsen (Βουλευτής, Κόκκινο-Πράσινη Συμμαχία Δανίας).
Ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ θα μιλήσει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στη συζήτηση «Διακυβέρνηση του Ευρώ και Χρέος: Τι είδους ρήξη με την ΕΕ/ΟΝΕ;», μαζί με τους Francisco Louca (Οικονομολόγο, Μπλόκο της Αριστεράς Πορτογαλίας), Jens Holm (Βουλευτής, Αριστερό Κόμμα Σουηδίας) και Sol Sanchez (Οικονομολόγο)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις