Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ασπρόπυργος: Ταυτοποίηση και αναζητήσεις Ρωσοπόντιων για τον ξυλοδαρμό των Πακιστανών

Τους δράστες της επίθεσης σε λαθρομετανάστες από το Πακιστάν κατονόμασε ένας από τους δύο Πακιστανούς τραυματίες στη συμπλοκή του Ασπροπύργου.


Με τις καταγγελίες οργανώσεων και σχετική αναφορά στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, οι έρευνες της Ασφάλειας για την ταυτοποίηση και προσδιορισμό των μελών της οργανωμένης ομάδας που επιτέθηκαν στου Πακιστανούς λαθρομετανάστες που απασχολούνται παράνομα σε εργασίες, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, Πακιστανός ο οποίος βρισκεται σε νοσηλεία, φέρεται να έχει κατονομάσει ως δράστες της επίθεσης (07/10) που δέχτηκε με ομοεθνή του, 17άχρονο Ρωσοπόντιο καθώς αναζητούνται τέσσερις ακόμα ομογενείς. Πρόκειται συμφωνα με Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr για ιδιαίτερα επιθετικό νεαρό Ρωσοπόντιο και τη παρεα του, με παραβατική συμπεριφορά κατά το παρελθόν, ενώ τον περασμένο Απρίλιο (21/04) είχε επιτεθεί και τραυμάτισε Αστυνομικούς του ΑΤ.Ασπροπύργου που είχαν προβεί στη προσαγωγή του ίδιου μετα τη σύλληψη του αδελφού του.

Ως αφορμή για την επίθεση, αποδίδεται η διαμάχη μεταξύ οργανωμένων ομάδων λαθρομεταναστών και αλλοδαπών οι οποίοι απασχολούνται παράνομα σε εργασίες με τα μεροκάματα να διαφοροποιούνται ανάλογα με την υπηκοότητα των εργατών.

Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, με συμπλοκές και βίαιες ενέργειες μεταξύ ομάδων αλλοδαπών, στον Ασπρόπυργο έχει ξεπεράσει τα όρια ανοχής της φιλήσυχης πλευράς των κατοίκων της πόλης, ενώ παρά τις προσπάθειες της τοπικής δύναμης της Αστυνομίας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο.



Από τη θεση του, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε: «Οι δράστες αυτών των επιθέσεων δεν θα μείνουν ατιμώρητοι. Έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες στην Αστυνομία, ώστε οι δράστες να ταυτοποιηθούν και να συλληφθούν. Αλλά και αυτοί που τους υποστηρίζουν έχουν τεράστια ευθύνη».

Ήταν αφορμή ο θανάσιμος τραυματισμός του Μάριου, μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Μενιδίου, απο αδέσπτα πυρά που προσκάλεσε την καθυστερημένη αντίδραση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ με ανάπτυξη Αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή και μετακίνηση διμοιριών όσο τα ΜΜΕ είχαν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις περιοχές της Δυτικής Αττικής  Όπως είχε διαρρεύσει- τοτε-  στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, στη Δυτική Αττική, Αστυνομικές δυνάμεις είχαν διατεθεί σε ενίσχυση στις τοπικές Αρχές ενώ,  ακολούθησαν στοχευμένες μετακινήσεις Αστυνομικών από Υπηρεσίες της περιοχής, για τους οποίους υπήρχαν προφορικές αναφορές και υπόνοιες για παρατυπίες στην επιχειρησιακή διαχείριση καταγγελλομενων περιαστικών με ρατσιστικό κίνητρο.

Ωστόσο η κατάσταση της ανομίας επέστρεψε στους παραβατικούς ρυθμούς της, μολις οι Αστυνομικές δυνάμεις επέστρεψαν στις θέσεις που το οργανόγραμμα της ΕΛΑΣ τους ορίζει.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις