Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Η Ρωσία καταγγέλλει ανάπτυξη νέας αμερικανικής ταξιαρχίας στα σύνορα της

Η Μόσχα κατήγγειλε την Πέμπτη την εγκατάσταση μιας ταξιαρχίας τεθωρακισμένων οχημάτων του αμερικανικού στρατού στα σύνορά της, εκτιμώντας ότι παραβιάζει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ρωσία με το ΝΑΤΟ και προκαλώντας την άμεση διάψευση των ΗΠΑ.

Στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής «τα στρατεύματα της 3ης θωρακισμένης ταξιαρχίας θα
έπρεπε
να έχουν αντικαταστήσει τους στρατιώτες της 2ης ταξιαρχίας θωρακισμένων των αμερικανικών δυνάμεων για να μην παραβιάζεται η Ιδρυτική Πράξη ΝΑΤΟ- Ρωσίας, που υπεγράφη το 1997», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Όμως αντί να απομακρυνθεί από την περιοχή, «η 2η ταξιαρχία θωρακισμένων των ΗΠΑ έφτασε διακριτικά στην Πολωνία και εγκαταστάθηκε εκεί μαζί με τα τεθωρακισμένα της», κατήγγειλε ο υποστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου.
«Και στο διάστημα αυτό ο στρατιωτικός εξοπλισμός της 3ης αμερικανικής ταξιαρχίας θωρακισμένων παρέμεινε στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι αυτό σημαίνει ότι μία επιπλέον ταξιαρχία «έχει αναπτυχθεί ντε φάκτο» κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαρσοβία διέψευσε την ανάπτυξη νέας ταξιαρχίας, εξηγώντας σε ανακοίνωσή της ότι πρόκειται για μονάδες που ήταν ήδη ανεπτυγμένες στην περιοχή στο πλαίσιο ενός τάγματος του ΝΑΤΟ που βρίσκεται στην περιοχή από την άνοιξη.
Η Μόσχα εκτιμά από την πλευρά της ότι οι κινήσεις αυτές αποτελούν συνέχεια στην «υστερία» του ΝΑΤΟ στη διάρκεια των στρατιωτικών γυμνασίων Ρωσίας- Λευκορωσίας, με την ονομασία Zapad-2017 (Δύση- 2017), που διεξήχθησαν από τις 14 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.
Περίπου 12.700 στρατιωτικοί από τις δύο χώρες είχαν συγκεντρωθεί στη Λευκορωσία στο πλαίσιο των γυμνασίων αυτών, σύμφωνα με τη Μόσχα, όμως η Λιθουανία και η Εσθονία είχαν καταγγείλει ότι στην πραγματικότητα κινητοποιήθηκαν 100.000 στρατιώτες.
«Όλη αυτή η υστερία των χωρών της Βαλτικής και των Πολωνών για τη “ρωσική απειλή” στη διάρκεια των Zapad-2017 ήταν ένα προπέτασμα καπνού για την επιχείρηση αυτή του Πενταγώνου», τόνισε ο Κονασένκοφ.
Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις