Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Και οι απολύσεις καλά κρατούν…


Και οι απολύσεις καλά κρατούν…


Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις σχεδιαζόμενες απολύσεις στον όμιλο της Γερμανικής Lufthansa με εργαλείο την λεγόμενη οικειοθελή αποχώρηση...

 

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις σχεδιαζόμενες απολύσεις στον όμιλο της Γερμανικής Lufthansa με εργαλείο την λεγόμενη οικειοθελή αποχώρηση-που κάθε άλλο παρά οικειοθελής είναι-και με αιτιολογία τη μείωση του λειτουργικού κόστους.
Ο αεροπορικός όμιλος που ηγείται στην παγκόσμια αεροπορική αγορά και επαίρεται για τα πρωτοφανή κέρδη στη πολύχρονη ιστορία του, που πέτυχε το πρώτο εξάμηνο του 2017, δείχνει στους εργαζόμενους της Αθήνας και όχι μόνο, το κυνικό και στυγνό πρόσωπο ενός εργοδότη και μιας χώρας που επιβάλλει με το πιο αντεργατικό τρόπο τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εκπορεύονται από τη Γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επιχειρείται να επιβληθεί το ιδεολόγημα ότι η κερδοφορία των εταιρειών βασίζεται στην συνεχή συρρίκνωση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων και το μόνο που τους απομένει είναι η επιλογή μιας «ακριβής απόλυσης».
 Καταρρίπτεται όμως έτσι το γνωστό αφήγημα ότι η  η κερδοφορία των εταιρειών φέρνει την ανάπτυξη και την αύξηση των θέσεων εργασίας.
Καταρρίπτεται το αφήγημα της κυβέρνησης για την επερχόμενη ανάπτυξη αφού πρωταρχικός στόχος των περίφημων επενδυτών είναι η λεηλασία του πλούτου της χώρας μας, η μακροχρόνια αιχμαλωσία της στις επιλογές των ισχυρών κρατών της ΕΕ και η δημιουργία μιας ειδικής οικονομικής ζώνης φτωχού και ανυπεράσπιστου εργατικού δυναμικού.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να βλέπει «τα τρένα να περνούν» της διαρκούς απώλειας θέσεων εργασίας. Επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας για την προστασία των εργαζόμενων από την ασύδοτη δράση των επιχειρήσεων.
Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει με όλες τις δυνάμεις τον αγώνα των εργαζόμενων για την αποφυγή των απολύσεων και καλεί τους εργαζόμενους να αγωνισθούν όχι μόνο για την προστασία της εργασίας τους αλλά και για μια άλλη πολιτική κατάργησης των μνημονίων, σύγκρουσης με την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. για μια πολιτική ανάπτυξης που στο επίκεντρο θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.