Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Τετ α τετ Ιερώνυμου-Τσίπρα ο οποίος χαρακτήρισε ανεκτίμητη τη βοήθεια της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Ο Πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται  στην πόλη των Ιωαννίνων για να μιλήσει στο Ε’ Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο,  είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο
Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος έφτασε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου αργά χθες το βράδυ.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε προγραμματίσει μάλιστα εδώ και εβδομάδες να επισκεφθεί το Κ.Δ.Α.Π. Ιωαννίνων, το οποίο φέρει και το όνομά του, καθώς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του, ήταν αδύνατον να παραστεί στα εγκαίνια της κοινωνικής δομής που διεξήχθησαν στις 26 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου, του Γεν. Δ/ντη της «Αποστολής» κ. Κ. Δήμτσα και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Chipita κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, μεγάλου χορηγού του Κ.Δ.Α.Π.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Αρχιεπίσκοπος και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων είχαν συνεργασία με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου, με αντικείμενο τη δημιουργία Γεωργικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη, κάτι το οποίο και συμφωνήθηκε.

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό διάρκειας 45 λεπτών στην οποία επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η σημασία της αποτελεσματικής λειτουργίας των διακριτών ρόλων στις σχέσεις μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας ως παράγοντας εθνικής και κοινωνικής συνοχής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε εκτενώς στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της «Αποστολής» και εν γένει της Εκκλησίας της Ελλάδος, έργο το οποίο ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως ανεκτίμητο. Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε τα δυσβάσταχτα κόστη που αντιμετωπίζει η Εκκλησία για την λειτουργία όλων των κοινωνικών και προνοιακών δομών της και ζήτησε τη στήριξη της Πολιτείας για την ολοκλήρωση δομών με χρηματοδοτήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης της ανάγκης επιμόρφωσης των κληρικών, θέματα ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού και κυρίως το οξύ πρόβλημα διαποίμανσης των ακριτικών περιοχών της χώρας, όπου η σταθερή και διαρκής παρουσία των κληρικών είναι απολύτως απαραίτητη για τον λαό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις